Krimi

FOTO: Policajti chytili zlodejov aj s ukradnutými vecami, hrozí im trest odňatia slobody až na 10 rokov

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve štyroch mužov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Policajti chytili zlodejov aj s ukradnutými vecami, hrozí im trest odňatia slobody až na 10 rokov
3
Galéria
Zdroj: KR PZ BB

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve, štyroch mužov z Lehôtky, z ktorých jeden je mladistvý (22, 22, 19 a 16 r.).

V utorok (29.1.) o 12.30 hodine, v katastri obce Lehôtka, sa vlámali do chaty, ktorá je vyžívaná na trvalé bývanie. Ukradli viac ako 60 kusov rôzneho elektrického a ručného náradia a ďalšie veci.

Majiteľovi domu z Banskej Bystrice spôsobili poškodením škodu 50 eur a krádežou až 1 000 eur. Majiteľ má svoj dom dostatočne zabezpečený proti vlámaniu, preto krátko po skutku policajti podozrivých zadržali aj s ukradnutými vecami.

„Po vykonaní procesných úkonov boli obvinení zo zadržania prepustení a stíhaní budú na slobode. Ukradnuté veci boli majiteľovi vrátené a tak mu vznikla len minimálna škoda. Obvineným hrozí za túto krádež vlámaním vysoký trest (3 až 10 rokov), mladistvému sa trest znižuje na polovicu,“ uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Vlámanie do chaty v Lehôtke
3
Galéria
Zdroj: KR PZ BB
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM