Krimi

FOTO: Policajti z Fiľakova zachránili dievča, ktoré si chcelo siahnuť na život

Polícia vo Fiľakove koncom februára prijala oznámenie od zúfalej ženy, že jej 15- ročná dcéra sa nevrátila domov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Policajti z Fiľakova zachránili dievča, ktoré si chcelo siahnuť na život
2
Galéria
Zdroj: KR PZ BB

Ráno odišla do školy vo Fiľakove, po skončení vyučovania odišla zo školy a ešte večer nebola doma. Policajná hliadka z Fiľakova okamžite začala po dievčine pátrať.

Vykonali miestne pátranie, preverovali miesta kde sa obvykle zdržiavajú nezvestné osoby a približne po 20 minútach od priatia oznámenia, dievča našli v starom neobývanom dome vo Fiľakove.

Dievča stálo na balkóne druhého poschodia, preliezala zábradlie a kričala, že sa chce zabiť. Aj napriek presviedčaniu zo strany policajtov, dievča chcelo skočiť z balkóna. Keď nepomohli slová, policajti k nej priskočili, chytili ju za kabát a preložili ju späť cez zábradlie. Následne bola privolaná posádka RZP, ktorá si dievča prevzala.

„Policajti z Fiľakova nstržm. Dominik Kardáč a por. Marian Murín, svojím pohotovým konaním a profesionálnym zákrokom zabránili dievčine v skoku. V prípade, že by skočila z balkóna, nepochybne by došlo minimálne k jej ťažkému zraneniu v horšom prípade aj k smrti, nakoľko balkón sa nachádza približne v 6 metrovej výške. Nehovoriac o tom, že budova je v dezolátnom stave a už samotný vstup do nej je nebezpečný pre život a zdravie,“ uviedla k prípadu Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Záchranná akcia policajtov vo Fiľakove
2
Galéria
Zdroj: KR PZ BB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM