Boris Macko Samospráva

FOTO: Poslanci rozhodli o osude lučeneckej plavárne. Ponúknu ju na predaj

Mestská plaváreň je kvôli zlému technickému stavu zavretá už dlhé mesiace. Oprava by stála kopu peňazí, preto poslanci zvážili predaj.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Poslanci rozhodli o osude lučeneckej plavárne. Ponúknu ju na predaj
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská plaváreň je kvôli zlému technickému stavu zatvorená už dlhé mesiace. Keďže mestská akciovka je vlastníkom objektu plavárne a na jej kúpu si zobrala úver, najlepším rozhodnutím z jej pohľadu je predaj. Poslanci tento krok odsúhlasili v decembri minulého roku.

Foto: Boris Macko

„Mestské zastupiteľstvo vyjadrilo predchádzajúci súhlas k predaju plavárne pre SPOOL. Do dnešného dňa nie je zverejnený, rovnako ani podmienky predaja. Poprosila by som vedenie SPOOL dokedy sú schopní to urobiť. Lebo ja si myslím, že dva mesiace sú dosť dlhá doba,“ upozornila v interpelácii na zasadnutí zastupiteľstva poslankyňa Rút Olšiaková.

„Pri predaji aj kúpe nehnuteľného majetku nie je možné nič "urýchľovať “, pričom je potrebné dodržať potrebný proces schvaľovania a vyvarovať sa chýb, ktoré vznikajú pod akýmkoľvek nátlakom, hlavne politickým, ktoré už v minulosti po kúpe uvedenej nehnuteľnosti boli nezvratné, lebo plaváreň sa kupovala bez dôkladnej analýzy technického stavu,“ vysvetlila riaditeľka mestskej spoločnosti SPOOL, Eva Vasilová.

Treba dodať, že predaj budovy bývalej Plavárne AquaSPOOL podlieha schvaľovaniu mestským zastupiteľstvom, valnej hromade a predstavenstvu aj banke, ktorá poskytla úver na kúpu plavárne. Preto je založená v jej prospech. „Podmienky predaja boli schválené predstavenstvom SPOOL na februárovom zasadnutí. Následne sme riešili s bankou podmienky predaja aj možnosť prevzatia úveru prípadným záujemcom o kúpu, aby sme boli pripravení aj na tento variant. V priebehu tohto, resp. budúceho týždňa, bude uverejnená verejná výzva na odpredaj budovy,“ uzavrela riaditeľka.

Pozrite si nevyužívanú plaváreň v priloženej fotogalérii!

Krytá plaváreň v Lučenci je na predaj
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM