Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: Potápač, čarodejnica či rozprávkové postavičky. Zamaskovali sa aj celé rodiny!

Stalo sa už tradíciou, že počas fašiangového obdobia pripravuje mesto Lučenec detský karneval pre veľkých aj malých, ktorí majú radi rozprávky a fantastické bytosti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Potápač, čarodejnica či rozprávkové postavičky. Zamaskovali sa aj celé rodiny!
Zdroj: Mesto Lučenec

Aj tento rok organizátori z oddelenia školstva, sociálnych vecí, kultúry a športu mestského úradu pripravili 10. februára sobotné karnevalové popoludnie.

Na ľadovej ploche zimného štadióna v Lučenci sa predstavili prekrásne masky, ako napríklad vodník, princezná, šašo, víla, kocúr v čižmách, policajt, hokejista, snehulienka, Včielka Maja, indián, zajačik, pirát a veľa ďalších.

Zamaskované rodiny

„Fašiangy sú obdobím, keď sa veselíme, zabávame, plesáme. Som veľmi rada, že deti prijali naše pozvanie na karneval a spoločne s rodičmi si pripravili nádherné masky. Práve preto si vážim rodičov, ktorí si našli čas a pomohli svojim deťom s prípravou masiek. Niektorí rodičia dokonca prišli aj na náš karneval s rodinnými maskami. Pre každého účastníka máme sladkú odmenu a tí najlepší, či najkrajší dostanú od nás vecné ceny,“ povedala primátorka mesta Alexandra Pivková.

Porota zložená z rodičov mala v tento deň ťažkú úlohu. Vybrať tie najkrajšie bolo veľmi náročné. Nakoniec primátorka mesta Alexandra Pivková odmenila päť najkrajších a to bez poradia:

Miško Vojtek (angry birds), Karol Kováč (policajt), Stela Vojteková (čarodejnica), Ľubka Dováľová (potápač), Kiara Arganová (Poppy). Nezabudlo sa ani na najmladšiu účastníčku detského karnevalu, ktorou bola trojročná Mia Benczeová s maskou Spider-Man.

Karneval na ľade
17
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

V kategórii rodinných masiek získala najväčší počet hlasov poroty rodina Bozoóvá s maskou Mach a Šebestová. A komu sa neušli vecné ceny za najkrajšie masky, ten bol na záver karnevalu odmenený sladkosťou.

V rámci vydareného fašiangového podujatia si deti vyskúšali svoje umenie v disciplínách, akou bola napríklad streľba pukom na bránku, či korčuliarsky slalom medzi kužeľmi.

Text a foto: Mesto Lučenec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM