Boris Macko Rôzne

FOTO: Pozdrav jari v Lučenci. Snežienky rozkvitajú pred panelákom

Zima je už na ústupe, o čom svedčia nielen vyššie teploty, ale aj prebúdzanie prírody. Neraz na miestach, kde by sme to možno na prvý pohľad nečakali.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pozdrav jari v Lučenci. Snežienky rozkvitajú pred panelákom
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Spolu s jarou sa do prírody nenápadne vkrádajú aj jej poslovia. Neraz sa objavia aj na prekvapujúcich miestach. Napríklad aj pred panelákmi blízko centra mesta.

Ak si chcete pozrieť snežienky, nemusíte ísť do lesa, či záhrady. Stačí ísť na Novohradskú ulicu a pred vchodom číslo 12 sa pozorne pozrieť na predzáhradku. Nájdete tam snežienky, ktoré sa chystajú rozkvitnúť. „Neviem, ako sa sem dostali, zrejme ich tu niekto vysadil. Ale je dobre, že budú rozdávať radosť všetkým okoloidúcim,“ povedal nám Jozef, jeden z obyvateľov vchodu.

Kto by natrafil na tieto nežné kvietky v chránených oblastiach a chcel by si ich zobrať domov, musí rátať s možnou pokutou. Inak ich možno zbierať, no vo váze aj tak dlho nevydržia.

Dajú sa dopestovať aj v záhonoch, či kvetináčoch. Treba mať na pamäti aj to, že celá rastlina je jedovatá. Kvitne od marca do apríla a vydrží aj tuhšie mrazy.

Pozrite si v našej galérii snežienky blízko centra Lučenca!

V OBRAZOCH: Snežienky sa objavili aj v Lučenci
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM