Boris Macko Rôzne

FOTO: Pri Lučenci zbrúsili cestu. Vodiči sa však nového povrchu nedočkajú

Na ceste medzi Lučencom a Rimavskou Sobotou odstraňovali robotníci pomocou frézy prebytočný asfalt. Prečo, ak cestu nechcú opravovať?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pri Lučenci zbrúsili cestu. Vodiči sa však nového povrchu nedočkajú
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Na úseku cesty I. triedy pred odpočívadlom za obcou Pinciná po Ružovú osadu počas tohto týždňa frézovali. Mnoho vodičov sa nazdávali, že robotníci vymenia aj asfalt, keďže na tomto úseku sa vytvorili koľaje. Nakoniec ostalo len pri brúsení. Aký bol dôvod?

Nejedná sa o rekonštrukciu cesty, na uvedenom úseku sa vykonávalo brúsenie nerovností vozovky na ceste I/16 medzinárodného významu, ktoré by komplikovali výkon zimnej údržby," vysvetlila hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

„Pozdĺžne a priečne nerovnosti spôsobené vysokou intenzitou ťažkej nákladnej dopravy by spôsobovali ohrozenie bezpečnosti vodičov posypových vozidiel pri odhŕňaní snehu z vozovky a sneh by napriek zrealizovaným výkonom zostával v koľajách a ohrozoval by bezpečnosť cestnej premávky,“ upresnila Hromcová.

Dodala, že práce trvali dva dni a boli ukončené 30. novembra 2016. Náklady predstavujú celkovo sumu 23 688 eur. „Opravovaný úsek bol vybratý predovšetkým z hľadiska dopravného významu a poveternostné podmienky v čase realizácie neovplyvnili kvalitu realizovaných prác,“ uzavrela Hromcová.

Pozrite si sfrézované úseky cesty v našej fotogalérii!

Zbrúsená cesta pri Lučenci má uľahčiť zimnú údržbu
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM