Boris Macko Samospráva

FOTO: Problém s vodičmi v Lučenci. Na Železničnej viazne výber parkovného

Výber parkovného trápi viacerých Lučenčanov. Na pretras sa dostal aj na zastupiteľstve. Niektorí vodiči totiž neplatia!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Problém s vodičmi v Lučenci. Na Železničnej viazne výber parkovného
Foto: Boris Macko

Niektorí poslanci mestského zastupiteľstva poukazujú na to, že oficiálne treba platiť, ale viacerí Lučenčania tento fakt ignorujú. Hlavne na niektorých uliciach.

„Chcela by som poukázať na to, že na Železničnej ulici od OTP banky až po koniec nemá nikto parkovacie karty, ani lístok z automatu. Ľudia tam drzo parkujú aj celý deň a zadarmo. Potom my, ktorí máme kúpenú celoročnú kartu, nemáme kde zaparkovať,“ poukázala na problém poslankyňa Erika Lorinčíková. Dodala, že pani, ktorá má na starosti výber parkovného, síce na ulici je, ale zrejme nestíha.

„Niektorým ľuďom je to asi jedno, ale ako k tomu prídu tí, ktorí majú kúpené karty, prípadne si chcú kúpiť lístok? Lenže v okolí je len jeden parkovací automat a človek, ktorý má vyberať parkovné, tu nie je,“ myslí si pán Pavol (45) z Lučenca. „Je jasné, že ak tu vodiči nikoho nevidia a automat je ďaleko, tak to risknú a nezaplatia. Nech sa mesto potom nečuduje,“ dodala pani Ľudmila (50).

Zástupca primátorky Pavol Baculík poslankyňu odkázal na mestskú organizáciu SPOOL. Tá má na starosti výber parkovného a predaj parkovacích lístkov a kariet.

„Treba priznať, že na túto činnosť máme málo ľudí. Nemáme dostatok zamestnancov na to, aby zabezpečili výber. Tiež si to predstavujeme inak, ale treba sa pozrieť aj na náklady. Zamestnanci, ktorí vyberajú parkovné, majú svoje pridelené rajóny. Môžeme ešte sprísniť dohľad na Železničnej ulici,“ povedala riaditeľka mestskej organizácie SPOOL Eva Vasilová. Pomoc prisľúbila aj mestská polícia, ktorá má dohliadať na to, či si všetci vodiči, ktorí na ulici parkujú, majú za státie zaplatené.

Pozrite si parkovanie na Železničnej ulici v našej galérii!

Čítajte tiež:

Lučenecký dom s prepadnutým stropom ponúkli mestu. Ako zareagovali poslanci?

Mestská polícia o priestupkoch v meste: Lučenčania vraj sami bonzujú

Parkovanie na Železničnej ulici
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM