Boris Macko Rôzne

FOTO: Prvé zábery z ulíc. Prípravy na Lučenecké hodovanie sú v plnom prúde

Už o pár hodín sa centrum Lučenca začne tradične plniť ľuďmi, ktorí zavítajú na hody. Pozrite sa, ako vyzerá mesto pred veľkými oslavami

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prvé zábery z ulíc. Prípravy na Lučenecké hodovanie sú v plnom prúde
Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta Lučenec sa začnú už vo štvrtok. Predsviatočnú horúčku vidno v centre mesta už teraz. Na Námestí republiky vzniká stanové mestečko, ktoré bude hostiť pivný festival. Po skúsenostiach z predchádzajúcich ročníkov je jasné, že bude praskať vo švíkoch.

A to ešte nie je všetko. Partia chlapov už skladá hlavné pódium, na ktorom bude prebiehať program až do nedele 21. augusta. Ústrednými postavami budú David Koller sosvojou ksupinou a Andy Ďurica. Podujatie ozvláštnia aj veterány a nebudú chýbať ani prekvapenia pre najmenších. Pre nich bude nachystané aj šapitó pri mestskom úrade. Rovnako neostanú ukrátení ani milovníci tanca.

„Na najbližší víkend sa zvlášť teším kvôli Lučenskému hodovaniu. Tento zhon pred mestskými oslavami k tomu patrí. Zúčastnili sme sa aj na posledných ročníkoch a inak to nebude ani tentoraz,“ povedala pani Gabriela (35), ktorá sa chystá s celou rodinou.

Dni mesta pripomínajú 769. výročie vzniku Lučenca. Prvá priama písomná zmienka o Lučenci je z 3. augusta 1247 v listine kráľa Belu IV. Prvé nepriame zmienky pochádzajú už z rokov 1128 a 1190. No vyslovene ako mesto sa Lučenec spomína až v roku 1451.

Pozrite si vo fotogalérii prípravy na Lučenské hodovanie!

Čítajte tiež:

Čo prinesie nový týždeň v Lučenci a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa

Mestá Slovenska v boji o atraktívny titul: Ako sa zatiaľ darí Lučencu?

V OBRAZOCH: Pozrite si prípravy na Lučenské hodovanie
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM