Boris Macko Rôzne

FOTO: Pýcha lučeneckého parku má byť ešte krajšia. Labuť prejde omladzovacou kúrou

Zelená labuť v mestskom parku je právom centrom obdivu návštevníkov. Zima jej síce dala zabrať, no už čoskoro sa ukáže v plnej kráse.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pýcha lučeneckého parku má byť ešte krajšia. Labuť prejde omladzovacou kúrou
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Labuť z rastlín, ktorá víta návštevníkov pri hlavnom vstupe do Mestského parku, síce zimu prečkala, no tuhé mrazy na nej nechali stopy. Navyše, svojou trochou prispeli aj nedisciplinovaní návštevníci, ktorí po nej napriek zákazu chodili. Zelená labuť sa ale čoskoro ukáže v celej kráse a poteší oči návštevníkov parku.

V týchto dňoch labuť vyzerala dosť zaujímavo. Krídla zdobia rozvité kvety, no zvyšok tela tvorí len konštrukcia a zemina. Zaujímalo nás, či je to kvôli obnove vzhľadu labute.

„Naším cieľom je, aby labuť potešila oči návštevníkov parku počas celého roka. V týchto dňoch na nej prebieha nová výsadba a dostane aj nový kobercový trávnik,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

„Dúfame, že návštevníci budú viac rešpektovať upozornenie, aby po nej nechodili dospelí ani deti,“ dodala hovorkyňa. „Omladzovacia kúra“ na labuti má byť hotová v najbližších dňoch, aby sa Lučenčania i návštevníci parku mohli kochať jej krásou už okolo Veľkej noci. Veď labuť je v Mestskom parku už od júla 2016, keď ju mesto mohlo vytvoriť vďaka grantu 3000 eur.

Pozrite si v našej galérii, ako vyzerá zelená labuť v týchto dňoch!

V OBRAZOCH: Labuť v lučeneckom Mestskom parku opäť rozkvitá
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM