Boris Macko Samospráva

FOTO: Radničné námestie v Lučenci už nebude len na papieri. Práce sa začali

Mesto už dlhší čas avizuje, že plochu oproti vchodu do historickej Radnice upraví. Kvôli zime sa niekoľko týždňov nič nedialo, no ľady sa pohli!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Radničné námestie v Lučenci už nebude len na papieri. Práce sa začali
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Radničné námestie je v tomto roku zaradené do plánu nových opráv a investícií v Lučenci. Je v ňom aj II. etapa rekonštrukcie Ulice Dr. Herza, ktorá zahŕňa aj vznik spomínaného námestia. Prvé prípravné práce týkajúce sa výstavby sa už začali.

Začiatkom týždňa robotníci odstránili provizórne oplotenie. Zmizla aj unimobunka, ktorá ešte nedávno stála na voľnej ploche. „Mesto Lučenec začína s úpravami plochy a začne sa s revitalizácia priestoru Radničného námestia,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

"Uvedený priestor bude zrevitalizovaný v II. etape rekonštrukcie Ulice Dr. Herza a bude tam zriadene Radničné námestie so zeleňou a oddychovou zónou a netradičnými prvkami mestského exteriérového prostredia,“ upresnila Hrnčiarová. Radnica chce nadviazať aj na doterajšie rekonštrukcie v centre mesta. Mesto má v pláne rekonštrukciu Kubínyiho námestia a dočká sa aj Begova ulica.

Pozrite si v našej galérii budúce Radničné námestie!

V OBRAZOCH: Na zatiaľ prázdnej ploche vznikne Radničné námestie
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM