Boris Macko Rôzne

FOTO: Rozhorčenie lučeneckých vodičov. Bude sfrézovaná cesta bez značenia?

Úsek cesty I. triedy medzi Lučencom a Rimavskou Sobotou sfrézovali kvôli zimnej údržbe len pred niekoľkými dňami. Vodiči sa však nestačia čudovať!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozhorčenie lučeneckých vodičov. Bude sfrézovaná cesta bez značenia?
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Úsek cesty I. triedy pred odpočívadlom za obcou Pinciná po Ružovú osadu sfrézovali na prelome novembra a decembra. Dôvodom má byť zjednodušenie zimnej údržby. Šoférov však trápi iná vec. „Chýba tu dopravné značenie, hlavne okrajové čiary. Keď je tma, alebo znížená viditeľnosť, tak je sťažená orientácia. Mohli by s tým niečo urobiť skôr, ako sa stane nejaká nehoda,“ myslí si pán Milan z Lučenca.

Názor podporujú aj reakcie na sociálnej sieti. " To je také slovenské! Zbrúsená cesta a bez krajových čiar. Cesta neprispôsobená cestnej premávke v zhoršenej viditeľnosti v noci alebo v hmle," komentoval súčasný stav ďalší Lučenčan.

Slovenská správa ciest, ktorá má tento úsek pod palcom tvrdí, že stav je len dočasný. „Obnovu vodorovného dopravného značenia na opravovanom úseku sme objednali u nášho zmluvného partnera. Keď to umožnia poveternostné podmienky, vodorovné dopravné značenie bude obnovené,“ upresnila hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Spomínané frézovanie trvalo dva dni, náklady predstavujú celkovo sumu 23 688 eur. „Opravovaný úsek bol vybratý predovšetkým z hľadiska dopravného významu a poveternostné podmienky v čase realizácie neovplyvnili kvalitu realizovaných prác,“ uzavrela Hromcová.

Pozrite si sfrézované úseky cesty v našej fotogalérii!

Zbrúsená cesta pri Lučenci má uľahčiť zimnú údržbu
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM