Boris Macko Rôzne

FOTO: Rozkošné prírastky v lučeneckej minizoo. Už ste videli nových drobcov?

Minizoo v Mestskom parku je priam magnetom pre rodiny s deťmi. V posledných dňoch ešte viac. Láka totiž čerstvými prírastkami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozkošné prírastky v lučeneckej minizoo. Už ste videli nových drobcov?
9
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Jednou z atrakcií v lučeneckom Mestskom parku je aj minizoo. Hlavne rodiny s deťmi tu často trávia voľný čas. Drobci si tu môžu pozrieť viacero druhov zvierat pokope.

Najnovšie prírastky sú tri malé kozliatka. „Jedno z nich, capko, sa narodilo presne na Valentína. Hoci sme museli dve z kozliatok mať v inkubátore, už sú v poriadku a majú sa k svetu,“ informoval veterinár Jaroslav Čermák, ktorý má na starosti zvieratá v parku.

Hoci sú už kozliatka pri mame, väčšinu času sa schovávajú v drevenej búdke, takže ak ich chce niekto vidieť, musí mať aj šťastie. No Lučenčania môžu dať kozliatkam meno. Stačí poslať návrhy do redakcie mestských novín. do 3. marca 2017.

Z väčších zvierat sa v súčasnosti v minizoo nachádzajú aj dve dve lamy, či tri dospelé tri kozy. „Máme tu však aj štyri druhy holubov, sliepky liliputky, perličky, bažanty či jedného páva a káčera pižmového," informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že počet zvierat zvyknú každoročne rozširovať, prípadne ich obmieňať. „Buď ich kúpime, alebo sú darované,“ dodala.

Pozrite si minizoo a kozliatka v lučeneckom parku v priloženej galérii!

V OBRAZOCH: Minizoo je jednou z atrakcií lučeneckého parku
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM