Boris Macko Rôzne

FOTO: Smutný pohľad na meštiansky dom. Budova na Vajanského sa rozpadáva ďalej

Dom v Lučenci, kde sa prepadol strop, stále chátra. Majitelia zatiaľ nedokázali urobiť opravy. Čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Smutný pohľad na meštiansky dom. Budova na Vajanského sa rozpadáva ďalej
Foto: Boris Macko

Meštiansky dom na Vajanského ulici, kde sa prepadol strop, pôsobí navonok celkom zachovalo, no zdanie klame. Jedinou zmenou je, že ľudia odstránili provizórne zátarasy a napriek riziku si tam cestu skracujú aj naďalej.

Problém je v tom, že budova má viacero vlastníkov. Väčšinový, ktorým je firma z Bratislavy, nedávno ponúkol meštiansky dom na predaj mestu. Poslanci mestského zastupiteľstva však tento krok rázne zamietli.

Hoci väčšinový vlastník v ponuke mestu deklaroval, že urobí opatrenia, aby sa situácia nezhoršovala, zatiaľ sa tak nestalo. Navyše deklaroval aj spoluprácu s ostatnými menšinovými vlastníkmi. To sa zatiaľ nestalo. „My sme už zúfalí. Mesačne prichádzame o peniaze nájom. A to ešte nerátam škody na priestoroch, do ktorých sme kvôli obnove investovali,“ povedala nám majiteľka obchodných priestorov, ktorá chce ostať v anonymite.

Hoci ponúka priestory na prenájom, vníma to ako zbytočnosť. „Už nám opadali vo vnútri kachličky a poškodili sa aj iné veci. Budova je odpojená od energií a nekúri sa tam. Pritom záujemcovia o priestory by boli, ale zatiaľ ich nemôžem prenajať,“ dodala zúfalá majiteľka priestorov, ktorá chce si chce škodu vymáhať súdnou cestou.

Väčšinového majiteľa vyzvala spolu s ostatnými menšinovými vlastníkmi na nápravu. Rovnako aj mesto. No zatiaľ sa nápravy nedočkali. S bratislavskou firmou sme sa skúšali aj tentoraz skontaktovať, no bezúspešne.

Pozrite si budovu s prepadnutým stropom podchodu v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Lučenecký dom s prepadnutým stropom ponúkli mestu. Ako zareagovali poslanci?

FOTO: V centre Lučenca spadol strop podchodu. Dočká sa nebezpečné miesto opravy?

Budova na Vajanského chátra ďalej
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM