Boris Macko Rôzne

FOTO: Starý skelet roky hyzdí lučenecké sídlisko. Črtá sa projektová dokumentácia

Na sídlisku Rúbanisko stojí už takmer desaťročia rozostavaný skelet, ktorý rozhodne nie je okrasou okolia. No zdá sa, že svitá na lepšie časy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Starý skelet roky hyzdí lučenecké sídlisko. Črtá sa projektová dokumentácia
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Barabizňa v podobe betónového skeletu špatí už dlhé roky sídlisko Rúbanisko I. Obyvatelia okolitých panelákov si už síce zvykli, ale to neznamená, že chcú mať ďalšie dlhé obdobie výhľad na ohyzdnú konštrukciu. Po dlhom čase sa rysuje nádej na zmenu!

Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

„Skelet je tu už desiatky rokov a za ten čas sa nič nezmenilo. Horšie je, že nielen špatí okolie, ale je aj nebezpečný. Chodia tam rôzne živly a niekedy sa tam hrajú deti,“ posťažoval sa Emil, jeden z obyvateľov okolitých panelákov.

Vedenie mesta tvrdí, že riešenie nie je jednoduché. Skelet patrí už roky súkromnej firme Bovex, ktorá sa oň nestará a nezabezpečila ani oplotenie a zabezpečenie objektu. Na jeseň 2015 síce prezentovala mestu svoj zámer, že zo skelet prerobí na byty s obchodmi na prízemí, no odvtedy sa neozvala. Pritom firma od mesta chcela, aby od nej postavené byty odkúpilo. Poslanci nakoniec odhlasovali zmluvu o budúcej zmluve o dokúpení bytov s podmienkou, že mesto na tento účel získa úver a dotácie.

Navyše firma Bovex nesmie mať na liste vlastníctva žiadnu ťarchu. „Ohľadom rozostavaného skeletu na Rúbanisku I. vieme toľko, že firma pripravuje projektovú dokumentáciu,“ stručne komentovala vývoj hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Pravdou je, že firma pôvodne chcela začať so stavebnými prácami v priebehu minulého roka, no zatiaľ sa nič nedeje. O stanovisko sme chceli požiadať aj Bovex, no pochodili sme podobne ako mesto, ktoré tvrdí, že sa s ňou ťažko komunikuje.

Pozrite si rozostavaný skelet na Rúbanisku I v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Skelet na Rúbanisku I hyzdí okolie už dlhé roky
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM