Jakub Forgács Krimi

FOTO: Tragická nehoda kamiónov pri Lučenci. 1 osoba zomrela, 5 je zranených!

Zábery, z ktorých až naskakujú zimomriavky. Iba pár kilometrov od Lučenca sa stala hrozivá nehoda. Polícia prezradila, čo sa stalo na ceste!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tragická nehoda kamiónov pri Lučenci. 1 osoba zomrela, 5 je zranených!
11
Galéria

Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu (1.2.) o 8:40 na ceste I/71 v obci Fiľakovské Kováče, časť Fiľakovské Kľačany. „Zo zavinenia dopravnej nehody je dôvodne podozrivý vodič (50) súpravy ťahača Volvo s návesom, občan Maďarska,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Pri prejazde pravotočivej zákruty v smere od Fiľakova na Lučenec v obci Fiľakovské Kováče časť Fiľakovské Kľačany, pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti najmä svojím schopnostiam vlastnostiam nákladu ako aj poveternostným podmienkam. Na zasneženej vozovke sa dostal s jazdnou súpravou do šmyku, pričom návesom prešiel do protismernej časti vozovky v čase, keď v protismere od Lučenca na Fiľakovo prichádzalo osobné motorové vozidlo Opel Zafira, ktoré viedol vodič (43) z Radzoviec, ktoré bolo návesom zachytené a odhodené do pravej priekopy,“ pokračovala hovorkyňa.

„Po tomto strete náves maďarskej jazdnej súpravy ešte zachytil prechádzajúcu jazdnú súpravu Renault Midlum s prívesom, ktorú viedol vodič (47) z okresu Levice. Jeho jazdná súprava bola nárazom odhodená do pravej priekopy. Následkom týchto stretov vozidiel sa ťahač Volvo s návesom prevrátil na ľavú stranu a návesom ešte zachytil oplotenie záhrady ako aj betónový stĺp elektrického vedenia,“ povedala Faltániová so slovami, že jazdná súprava ostala prevrátená cez celú vozovku a tým sa cesta I/71 stala úplne neprejazdná.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa, pri dopravnej nehode došlo k zraneniam osádky vozidla Opel Zafira. „Vodič utrpel ťažké zranenia a je hospitalizovaný v nemocnici v Banskej Bystrici, spolujazdkyňa (30) sediaca na prednom sedadle z Fiľakova, utrpela ťažké zranenia, spolujazdkyňa (62) sediaca na zadnom sedadle z Radzoviec, na mieste dopravnej nehody zraneniam podľahla, spolujazdkyňa (22) sediaca na zadnom sedadle z Čakanoviec, utrpela ľahké zranenia, spolujazdkyňa (37) sediaca na zadnom sedadle z Radzoviec, utrpela ťažké zranenia, spolujazdkyňa (54) sediaca vo vozidle vzadu v treťom rade z Radzoviec, utrpela ľahké zranenia,“ vymenovala Faltániová.

„Celková škoda pri dopravnej nehode je odhadnutá na 38 200 eur. Na mieste dopravnej nehody boli vodiči nákladných motorových vozidiel podrobení dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Vodičovi osobného motorového vozidla bola na zistenie alkoholu odobratá krv,“ dodala hovorkyňa so slovami, že k dopravnej nehode bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie a dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Cesta I/71 bola o 19:30 hodine sprejazdnená.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z miesta tragickej nehody!

V OBRAZOCH: Zábery z miesta tragickej nehody kamiónov neďaleko Lučenca
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM