Boris Macko Rôzne

FOTO: Tŕň v oku mnohých Lučenčanov. Dotrhané vlajky vejú priamo v centre mesta

Na stožiari s vlajkami družobných miest na Námestí republiky visia aj franforce. Zástavy už veľmi nepripomínajú. Bude s tým mesto niečo robiť?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tŕň v oku mnohých Lučenčanov. Dotrhané vlajky vejú priamo v centre mesta
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Niektoré vlajky na Európskom strome priateľstva na Námestí republiky pri budove okresného úradu pripomínajú skôr franforce ako zástavy družobných miest. Pozastavujú sa nad tým aj niektorí Lučenčania. „Podľa mňa to nevrhá dobré svetlo na naše mesto. Niektoré vlajky sú omotané okolo druhých, ďalšie sú aj poriadne dotrhané. Mohli by ich teraz po zime vymeniť,“ myslí si Lučenčan Michal.

Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Mesto o probléme vie, no so zástavami to nie je také jednoduché. „Snažíme sa ich priebežne vymieňať. Zástavy EÚ, Slovenska aj Lučenca sú v poriadku. Zvyšné, ktoré sú poškodené vplyvom poveternostných vplyvov, sa budeme snažiť čo najskôr vymeniť,“ vysvetlila hovorkyňa Lučenca Michaela Hrnčiarová.

Pritom mesto chcelo niektoré vlajky vymeniť ešte v auguste 2016, keď boli v oveľa lepšom stave. „V prípade niektorých družobných miest to ale nie je také jednoduché. Zástavy si musíme vypýtať priamo od nich a to je možné len pri niektorých príležitostiach,“ dodala hovorkyňa. Len pre v zaujímavosť, partnerskými mestami Lučenca sú Pápa a Salgótarján v Maďarsku, český Mělník, Polesella v Talianska a ukrajinské mesto Zolotonosha. Pritom s niektorými bola spolupráca nadviazané len nedávno. Napríklad s ukrajinským mestom v roku 2007 a s Mělníkom o šesť rokov neskôr.

Pozrite si v našej fotogalérii poničené vlajky na Námestí republiky!

V OBRAZOCH: Doničené vlajky na Námestí republiky chce mesto vymeniť
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM