Boris Macko Rôzne

FOTO: V centre Lučenca spadol strop podchodu. Dočká sa nebezpečné miesto opravy?

V Lučenci je veľa pekných budov, no nie všetky sú v dobrom stave. Napríklad meštiansky dom na Vajanského ulici. Pozrite, čo sa v ňom prihodilo!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V centre Lučenca spadol strop podchodu. Dočká sa nebezpečné miesto opravy?
Foto: Boris Macko

Hoci fasáda vyzerá na prvý pohľad zachovalo, skutočnosť je iná. Keď sa niekto prizrie bližšie, zistí, že omietka opadáva a niekde už vidno aj tehly. Všetko vyvrcholilo pred niekoľkými dňami, keď v podchode vedúcom z ulice do dvora spadla časť stropu. Priestor je teraz ohradený páskami a zábranami.

„Majiteľov budovy sme listom vyzvali na nápravu a čakáme na odpoveď,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Dodala, že to je jediné, čo môže mesto urobiť, keďže budova je v súkromných rukách.

Na dverách viacerých opustených obchodov a prevádzok na prízemí visia oznamy o tom, že sú na prenájom. Až na jeden obchod je dom prakticky prázdny. „Ani mňa tento stav neteší, no donedávna tam bývali neprispôsobiví ľudia, ktorí zdevastovali všetko, čo sa dalo. Horšie je, že je nás tu viacero vlastníkov. No hlavným je jedna firma so sídlom v Bratislave. Hoci sme aj my vyzvali majiteľa, aby konal, zatiaľ sa nič nedeje,“ povedala nám jedna z spoluvlastníčok, ktorá chce ostať v anonymite.

Dodala, že bez súhlasu väčšinového vlastníka nemôžu opraviť nič. „Ešteže v tom podchode vtedy nikto nebol. Budova je odpojená od vody aj inžinierskych sietí a zatiaľ ju nevieme pripojiť, lebo aj na to treba súhlas väčšinového vlastníka,“ uzavrela žena, ktorá vlastní časť priestorov. Výzvu na nápravu dostala od mesta aj ona, no z príčin uvedených vyššie má ona aj ostatní menší spoluvlastníci zviazané ruky. S bratislavskou firmou, ktorá vlastní väčšinu budovy, sme sa pokúšali skontaktovať aj my, no nepochodili sme.

Pozrite si časť zrúteného stropu v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Nadmerný hluk rozhneval Lučenčanov. Skončí trestným oznámením?

V Lučenci je kópia pokladu. Kam sa podeli perly, mince a šperky nesmiernej ceny?

FOTO: Budova s prepadnutým stropom na Vajanského ulici
12
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM