Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: V Lučenci odštartujú malí lezúni jubilejný ročník milých a zábavných pretekov

Máte doma rýchleho lezúňa? Využite neposednosť svojich drobcov a prihláste ich na milé a zároveň aj vtipné preteky. Vaše batoľa môže vyhrať skvelé ceny.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Lučenci odštartujú malí lezúni jubilejný ročník milých a zábavných pretekov
11
Galéria
Zdroj: pretekylezunov.sk

Ešte ani nechodia a predsa svojim rodičom dajú zabrať. Ak máte doma malého lezúňa, za ktorým musíte nie raz doslova utekať, prihláste ho na preteky jeho rovesníkov. Možná je aj registrácia najneskôr hodinu pred podujatím.

Už túto sobotu (27. apríla) o 15:00 hod. sa uskutoční v OC Galéria v Lučenci jubilejný 10. ročník PRETEKY LEZÚŇOV. Je to naozaj roztomilé rodinné podujatie, ktoré si nenechajú ujsť ani tí, ktorí malého drobca v rodine nemajú. Každoročne sa ho v Lučenci zúčastní približne 50 „dupačkových“ športovcov.

Preteky sú určené pre batoľatá od 7 do 12 mesiacov (vrátane). Bábätká musia preliezť v čo najkratšom čase vymeranú vzdialenosť 5 metrov lezením po štyroch, pričom rodičia ho môžu motivovať akýmkoľvek spôsobom.

Rodičia využívajú naozaj všelijaké „motivátory“. Niektorí drobci sa poponáhľajú za hračkami či sladkou dobrotou, iní vyštartujú aj za telefónom či toaletným papierom. Ako nám prezradil autor nápadu a zároveň aj moderátor pretekov Richard Vrablec, toto podujatie sa rokmi stalo už akousi generačnou rodinnou tradíciou.

„V tomto roku už bábätká, ktoré niekedy súťažili, majú dnes desať-jedenásť rokov. Niektorí rodičia prídu pozrieť preteky práve s nimi. Je to veľmi milá akcia a veríme, že bude aj po ďalšie ročníky. Mojím snom je, aby nám prvý lezúň raz prišiel súťažiť už so svojím vlastným bábätkom,“ hovorí Vrablec.

Ako ďalej dodáva, nie je dôležité vyhrať, ale príjemne sa zabaviť, hoci ceny sú lákavé. Najrýchlejšie batoľa a jeho rodičia získajú mnoho darčekov. Každý pretekár bude odmenený malou odmenou. I keď tou najväčšou bude pre rodičov a malého športovca raz v budúcnosti milá spomienka na „batoliace“ obdobie…

Viac o podujatí a programe pretekov aj v iných mestách nájdete TU.

Mesto Lučenec v spolupráci s OZ Novohrad opätovne vyhlásili súťaž pod názvom Prilož ruku ku skrášleniu mesta, ktorá sa uskutoční v sobotu 27. apríla 2019 od 9.00 hod. Organizátori budú vyhodnocovať najkrajšiu zmenu pred/po upratovaní a najlepší budú ocenení víkendovým vstupom zadarmo do Novolandie Rapovce.

V nedeľu 28. apríla si môžete vychutnať víkend aj na zberateľskej burze starožitností, kuriozít a blšie trhy. Na burze môžete kúpiť, predať či vymeniť zberateľské a historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácnosti. Miesto a čas: Mestská tržnica 7:00 – 12:00 hod.

Stavanie mája – Postavíme máj všetkým lučenským devám spolu pekným folklórnym program v spolupráci s FS Ipeľ. Kedy? V utorok 30. apríla, Divadlo B.S. Timravy 16:30 hod.

Foto: archív, pretekylezunov.sk

Preteky lezúňov
11
Galéria
Zdroj: pretekylezunov.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM