Boris Macko Rôzne

FOTO: V Lučenci vyrástli nové kontajneroviská. Môžu stáť aj pri vašom dome

K celkovej čistote v meste prispieva aj poriadok okolo kontajnerov na odpad, či separovaný zber. Čo robiť, ak máte tiež záujem o stanovištia kontajnerov?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Lučenci vyrástli nové kontajneroviská. Môžu stáť aj pri vašom dome
11
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Okolo kontajnerov na smeti býva bohužiaľ často neporiadok. Niekedy je na vine vietor, inokedy „vyberači“. V praxi sa preto osvedčilo ohradenie a zamkýnanie kontajnerových stanovíšť. V Lučenci odštartoval tento proces už pred niekoľkými rokmi.

„Z mestského rozpočtu bola na realizáciu zastrešenia smetných stanovíšť v roku 2016 vyčlenená suma v celkovej výške 50 – tisíc eur. Zastrešené uzamykateľné stanovištia sa zhotovujú na základe došlých žiadostí od obyvateľov mesta, a taktiež s prihliadnutím na komplexné revitalizácie okolia,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

V minulom roku dalo mesto Lučenec vyhotoviť a upraviť zastrešené uzamykateľné stanovištia v lokalitách na Rúbanisku II pri bytovom dome bloku C, ďalšie boli odovzdané k užívaniu pri bytových domoch v štvrti M. R. Štefánika, na Ulici osloboditeľov a vo vnútrobloku Erenburgovej ulici.

Stačí poslať žiadosť

Dobrou správou pre obyvateľov mesta je, že v roku 2017 mesto Lučenec plánuje ešte vo väčšom rozsahu budovať prístrešky, a to vo výške cca 70 tisíc eur. Čo v prípade, že majú obyvatelia niektorej lokality, či ulice záujem o stanovištia kontajnerov? Iniciatíva vybudovať zastrešené a uzamykateľné smetné stanovištia musí vychádzať aj od vlastníkov bytov, ktorí si túto požiadavku schvália na domovej schôdzi. V prípade, ak obyvatelia bytových domov chcú poslať žiadosť na mestský úrad. Súčasťou žiadosti musia byť aj priložené podpisy nadpolovičnej väčšiny obyvateľov lokality, kde sa bytový dom nachádza. Mesto ma záujem pilotne riešiť aj kontajnerové stanovištia vybavené polopodzemnými kontajnermi, pri ktorých nedochádza k znečisťovaniu okolia.

Pozrite si v galérii niektoré nové kontajnerové stanovištia v Lučenci!

V OBRAZOCH: V Lučenci pribudli ďalšie kontajnerové stanovištia
11
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM