Boris Macko Rôzne

FOTO: V lučeneckej nemocnici máme unikát. Jedinečný prístroj odbremení pacientov

Lučenčania, ktorí potrebujú vyšetrenie srdca, už nestrávia toľko času v čakárňach. Vďaka novému EKG už nemusia behať od lekára k lekárovi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V lučeneckej nemocnici máme unikát. Jedinečný prístroj odbremení pacientov
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Lučeneckí „srdciari“ už nemusia zúfať, že sa na rôznych vyšetreniach načakajú. Nemocnica nedávno kúpila nové EKG, ktoré pracuje online. Vďaka prístroju sa tak behanie od jedného lekára k druhému stane minulosťou.

Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

„Kúpili sme nový, moderný EKG prístroj, ktorý je zaujímavý tým, že EKG krivka sa dá v rámci nemocnice elektronicky poslať od sestričky k lekárovi, alebo od jedného lekára k druhému. Lekár si ju tak pozrie v informačnom systéme a pacient nemusí chodiť s výsledkami EKG po nemocnici,“ vysvetlil riaditeľ lučeneckej nemocnice Július Hőffer.

Ak sa raz výsledky krivky EKG dostanú do nemocničného systému, tak si ich vie ktorýkoľvek lekár pozrieť. „Navyše vedia krivku EKG lekátir konzultovať na diaľku aj medzi sebou, ak sa im niečo nezdá. Pacient tak opäť nemusí chodiť medzi jednotlivými oddeleniami. Šetrí to čas jemu aj nám,“ podčiarkol riaditeľ ďalšie výhody prístroja, ktorý je na Slovensku jedinečný.

Ďalšou dobrou správou pre pacientov je možnosť spraviť si všetky predoperačné vyšetrenia na jednom mieste – v lučeneckej nemocnici. „Zoberie sa krv, urobí sa EKG a ďalšie vyšetrenia a pacient odchádza z jedného miesta s komplet výsledkami a termínom, na ktorý je naplánovaná operácia. Vyšli sme tak ľuďom v ústrety aj touto službou,“ povedal riaditeľ.

Dodal, že väčšina pacientov tento krok privítala. „Nemusia tak chodiť po rôznych vyšetreniach vo viacerých ambulanciách, čo ušetrí ďalší čas. Navyše si výsledky vedia skonzultovať naši lekári, ktorí sa navzájom poznajú. Je to časovo efektívne pre pacienta i poisťovňu,“ uzavrel riaditeľ.

Pozrite si lučeneckú nemocnicu v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Počas sviatkov v lučeneckej nemocnici vždy niekoho ošetria
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM