Boris Macko Rôzne

FOTO: V lučeneckom parku miznú stromy aj konáre. Jarná údržba sa začala

Z Mestského parku už zmizol nielen sneh, ale aj pár stromov, či konáre. Podľa vedenia mesta nejde o nič mimoriadne a deje sa to každý rok na jar.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V lučeneckom parku miznú stromy aj konáre. Jarná údržba sa začala
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Zima už zdá sa, definitívne odchádza a zimná idyla v Mestskom parku je minulosťou. Na obľúbenom mieste vidno aj pne a stromy s odrezanými konármi.

Pozastavili sa nad tým aj niektorí Lučenčania. „Pne po odpílených stromoch vidno aj v okolí jazierka. Neviem, či je to súčasť plánu údržby, alebo majú iný dôvod na rúbanie stromov,“ zamyslel sa Lučenčan Štefan.

Žiadna „partizánčina“ ani čierny výrub sa však nekonajú. „Ide o súčasť starostlivosti o park. Odstraňovali sa stromy a konáre, ktoré ohrozovali verejnosť, rovnako aj niektoré náletové dreviny,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že je to podobný proces ako u záhradkárov, ktorí na jar tiež orezávajú stromy, prípadne pília staré a choré.

Navyše platí zásada, že za vyrúbané stromy sa po zvážení s odborníkmi vysadí náhradná zeleň. Mestský park v Lučenci patrí medzi najväčšie a najkrajšie na Slovensku. S rozlohou približne 15 hektárov je vyhľadávanou dominantou Lučenca, návštevníkov láka minizoo, v lete je tu ideálna možnosť oddýchnuť si v tieni stromov.

Pozrite si niektoré miesta v Mestskom parku, kde došlo k výrubu stromov.

V OBRAZOCH: V lučeneckom parku museli píliť konáre aj stromy
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM