Boris Macko Rôzne

FOTO: V lučeneckom parku pribudla NOVINKA. Ukrýva sprievodcu rozprávkovým svetom

Naše mesto sa môže pochváliť, že má hneď niekoľko postáv z rozprávok. Obdivovať sa dajú v Mestskom parku, no teraz ich môžete spoznať ešte lepšie!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V lučeneckom parku pribudla NOVINKA. Ukrýva sprievodcu rozprávkovým svetom
Zdroj: Dnes24.sk

Drevené sochy rozprávkových bytostí v Mestskom parku nie sú žiadnou novinkou, no na Lučenčanov čaká ďalšie prekvapenie. Mestský úrad pripravil bulletin – sprievodcu rozprávkovým svetom.

Čítajte tiež: FOTO: Lučenec ako v rozprávke. Mestský park krášlia nádherné drevené sochy

„Pri jesennej prechádzke mestským parkom môžu obyvatelia ale i návštevníci mesta Lučenec pozorovať „nových obyvateľov parku“ – drevené sochy, ktoré stvárňujú jednotlivé rozprávkové postavy. Ide o sprievodný bulletin k projektu „Uhádni rozprávku“. Zvedavci tak môžu na vlastné oči posúdiť, či sa rezbárom podarilo fantáziu detí naplniť v reálnom stvárnení sôch,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Sprievodný bulletin „Uhádni rozprávku“ si môžu deti, mládež, ale i dospelí kedykoľvek pozrieť a následne po preštudovaní vrátiť späť do „drevenej búdky“. Pri opakovanej návšteve parku im bude opäť k dispozícii. Záujem je ale veľký. „Zatiaľ búdka po doplnení ostáva prázdna, napriek tomu, že ju dopĺňame 3 x týždenne. Všetky bulletiny si zvedavci odnesú so sebou,“ uzavrela Hrnčiarová.

Pozrite si búdku aj drevené sochy z Mestského parku v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: Rezbárske divadlo pred divadlom v Lučenci. Z dreva sa rodia rozprávkové bytosti

Rozprávkové bytosti a búdka v Mestskom parku
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM