Správy

FOTO: V obci Buzitka vzniká prvé dopravné ihrisko v širšom okolí

Výstavba detského dopravného ihriska v časti Hájik je jednou z aktuálnych investičných akcií obce Buzitka v okrese Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V obci Buzitka vzniká prvé dopravné ihrisko v širšom okolí
2
Galéria
Zdroj: TASR

Podľa slov starostu Miroslava Malatinca chceli tento zámer pôvodne financovať z grantovej výzvy, ale napokon sa im podarilo získať 20-tisíc eur od Úradu vlády SR a pridali aj vlastné prostriedky.

„Už máme osadené obrubníky, je tam kameň, je to utlačené. Na jar ideme dávať asfalt a značky. Plánujeme ešte nakúpiť nejaké bicykle,“ priblížil starosta s tým, že o financie na dokončenie ihriska žiadajú samosprávny kraj i podnikateľské subjekty.

„Veľa peňazí bude stáť napríklad asfaltovanie, počítam okolo 12-tisíc až 13-tisíc eur. Po dokončení by sme chceli, aby ihrisko využívali školy, ktoré by k nám chodievali na dopravnú výchovu. Touto formou plánujeme našu obec aj trochu zviditeľniť,“ doplnil Malatinec.

V celom Lučeneckom okrese v súčasnosti nefunguje ani jedno dopravné ihrisko, ktoré by prevádzkovala samospráva. Existuje však pár ihrísk v areáloch škôl, jedno z najväčších má Základná škola na Vajanského ulici v Lučenci.

Dopravné ihrisko prevádzkované samosprávou nie je ani v susednom Poltárskom okrese. V Rimavskosobotskom okrese aktuálne buduje dopravné ihrisko samospráva okresného mesta, zatiaľ však nie je dokončené. Jediným fungujúce dopravné ihrisko pod krídlami samosprávy je tak v rámci regiónu v meste Hnúšťa.

Rozostavané detské dopravné ihrisko v Buzitke
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM