Boris Macko Rôzne

FOTO: Veľká premena lučeneckej železničnej stanice. Práce v plnom prúde!

Keď začali železničnú stanicu prednedávnom opravovať, mnoho ľudí z mesta i okolia si vydýchlo. Robotníci a stroje sú jasným dôkazom, že sa postupne mení!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká premena lučeneckej železničnej stanice. Práce v plnom prúde!
20
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

O podrobnostiach rekonštrukcie železničnej stanice sme písali prednedávnom. Obnova prebieha počas plnej prevádzky. Robotníci práve budujú nové 4. nástupište, kde sa práce začali podľa harmonogramu. Špeciálne stroje zase pracujú na násype a uťahovaní koľajníc. Prvé výsledky práce robotníkov sa už teda začínajú črtať.

Rekonštrukčné práce sa týkajú modernizácie nástupíšť, železničného zvršku, vonkajšej kanalizácie či verejných wc. Pribudne aj 21 osvetľovacích stožiarov a 12 osvetľovacích ve­ží. Hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková uviedla, že rekonštrukčné práce sa týkajú modernizácie nástupíšť, železničného zvršku, vonkajšej kanalizácie či verejných wc. Okrem toho pribudne aj 21 osvetľovacích stožiarov a 12 osvetľovacích ve­ží.

"Podľa požiadaviek zhotoviteľa budú etapovite zavedené dopravné opatrenia v časti stanice a dôjde k dočasnému obmedzeniu užívania priestorov v stanici zo strany dopravných zamestnancov aj cestujúcej verejnosti,“ vysvetlila hovorkyňa.

Rekonštrukcia zahŕňa aj staničnú budovu. Presnejšie jej stavebnú časť, novú elektroinštaláciu a bleskozvod, ústredné kúrenie, plynofikáciu, či kabeláž. Úprava čaká aj predstaničný priestor, revitalizáciu plochy v okolí stanice – oprava oplotenia a odstránenie náletových drevín, ktoré prerástli cez plot. Pribudne aj nový hlasový a informačný systém. „Odhadovaná cena za rekonštrukciu stanice a okolia je zhruba 3 milióny eur,“ dodala Pavliková. Práce majú byť hotové za 10 mesiacov.

Pozrite si postup prác na rekonštrukcii železničnej stanice v našej galérii!

V OBRAZOCH: Robotníci už zarezávajú na rekonštrukcii železničnej stanice
20
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM