Boris Macko Rôzne

FOTO: Veľký ťahák pre Lučenčanov. Na aké jarmoky sa môžeme tešiť v roku 2017?

Jarmoky v mestách sú obľúbené kvôli jedinečnej atmosfére. V šikovnom prehľade sa dozviete, kedy sa budú konať v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľký ťahák pre Lučenčanov. Na aké jarmoky sa môžeme tešiť v roku 2017?
18
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia a návštevníci nášho mesta o jarmoky so špecifickou atmosférou i ponúkaným tovarom neprídu ani v roku 2017. Tešiť sa môžeme na všetky, ktoré sa už stali súčasťou každoročného koloritu. Pozrite, o ktoré jarmoky ide a v ktorých termínoch budú.

Foto: Boris Macko

Najbližšie čaká Lučenčanov Veľkonočný jarmok v dňoch 7. 4. a 8. 4. Mesto sľubuje, že sa ponesie v skutočne veľkonočnom šate. Tradičný Lučenecký jarmok je na programe počas Lučenského hodovania. Jarmok bude počas dvoch dní – od piatka 18. 8. do soboty 19.8. 2017.

Netreba zabudnúť ani na Pivný festival, ktorý prebehne od štvrtka 17. 8. do soboty 19. 8. 2017. U Vianočných trhov je zatiaľ jasný ich začiatok – 9. 12. 2017. Ako každý rok, aj tentoraz by mali trvať dva až tri dni a ponúknu ručne robené vianočné výrobky, ozdoby, darčeky aj kultúrny program.

Čo môžu trhovníci predávať?

Mesto už novým všeobecne záväzným nariadením (VZN) upravilo aj pravidlá a podmienky pre trhovníkov. Prihlášku na jarmok musia podať najneskôr mesiac pred jeho začiatkom a predložiť aj príslušné doklady a povolenia. VZN upravuje aj to, čo môžu na jednotlivých trhoch ponúkať.

Na veľkonočnom najmä tovar s tematikou veľkonočných sviatkov a jedlá i nápoje určené na priamu konzumáciu na mieste. Rovnako aj ľudovo-umelecké predmety, sušené kvety, minerály, či keramiku. Z potravín sušené ovocie, rôzne orechy, či včelie produkty. Na Lučeneckom jarmoku je to podobné, no môžu navyše ponúkať aj textilné výrobky, odevy, obuv, domáce potreby, drobný tovar, prírodnú kozmetiku, hračky, poľnohospodárske výrobky, úžitkové a ozdobné predmety, nábytok, knihy, ale aj audio a video nosiče.

V prípade Vianočných trhov je samozrejmosťou ponuka tovaru s vianočnou a novoročnou tematikou, ale aj ľudovo-umelecké predmety, sušené kvety, minerály a keramika, cukrovinky, sušené ovocie, orechy, mandle, ale aj mäsové či mliečne výrobky a včelie produkty.

Atmosféru lučeneckého jarmoku si môžete vychutnať aj v našej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Pozrite si momentky z Lučeneckého jarmoku
18
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM