Boris Macko Samospráva

FOTO: Vodiči, zbystrite pozornosť: V centre Lučenca opravia ďalšiu cestu

Mnohí Lučenčania si už všimli, že Ulica Doktora Herza je zo strany Kubínyiho námestia uzavretá. Dôvodom je jej rekonštrukcia. Kedy sa dočkáme vynovenej cesty?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vodiči, zbystrite pozornosť: V centre Lučenca opravia ďalšiu cestu
Foto: Boris Macko

Priestor Ulice Doktora Herza je v týchto dňoch jasne vyznačený zátarasami so značkami zákaz vjazdu. „Je zaradená do plánu opráv na tento rok. Týka sa to úseku od Vajanského po Komenského ulicu,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že pôjde o komplexnú rekonštrukciu cesty aj chodníka.

Súvisí to aj s rekonštrukciou budovy historickej radnice. V týchto dňoch finišuje jej rekonštrukcia a mesto chce, aby vedľa peknej, vynovenej budovy nepôsobila rozbitá cesta a chodník ako päsť na oko. „Zatiaľ sa doťahujú veci týkajúce sa dokumentácie. Predpoklad je, že v polovici augusta by sa mohli rozbehnúť práce na oprave cesty aj chodníka tak, aby boli dokončené na jeseň,“ dodala Hrnčiarová.

Lučenec vyčlenil na opravy komunikácií sumu 850 000 eur. Všetky práce majú byť hotové do konca tohto roka v závislosti od počasia. Komplexná rekonštrukcia komunikácií už prebehla na Adyho ulici, po dokončení by mal rovnako vyzerať aj spomínaný úsek ulice Doktora Herza.

Pozrite si spomínanú ulicu v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: V Lučenci sa začalo s opravou ciest. Ktorých ulíc sa týkajú?

V centre Lučenca sa chystá ďalšia rekonštrukcia. Kedy sa dočká Kubínyiho námestie?

FOTO: Ulica Dr. Herza je už uzavretá.
6
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM