Boris Macko Rôzne

FOTO: Vtáčia chrípka v Lučenci na ústupe. Zvyšným labutiam sa vďaka liekom darí

Vírus vtáčej chrípky, ktorý sa pred niekoľkými týždňami objavil aj v našom meste, si už ďalšie obete nevyžiadal. No žiaľ, zabil niekoľko labutí v parku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vtáčia chrípka v Lučenci na ústupe. Zvyšným labutiam sa vďaka liekom darí
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Vírus vtáčej chrípky, ktorý sa objavil v našom meste koncom januára našťastie v posledných dňoch nemá ďalšie obete. Stihol však zabiť štyri zo šiestich labutí v Mestskom parku. Zvyšné dve našťastie prežili.

„Posledným dvom labutiam – dospelej samičke a jednej mladej, sa našťastie darí dobre. Stále dostávajú podpornú liečbu vo forme vitamínov, ktorá im pomohla. Zredukoval sa aj počet hlásení uhynutých voľne žijúcich vtákov,“ zhodnotila aktuálnu situáciu riaditeľka Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) v Lučenci Elena Kováčiková.

„Situácia je stabilizovaná a vírus vtáčej chrípky nebol potvrdený ani v domácich chovoch trojkilometrového monitorovacieho okruhu v okolí jazierka v Mestskom parku. Ak sa nevyskytne žiadny nový prípad, tak po uplynutí 40 dní bude trojkilometrová monitorovacia zóna zrušená,“ upresnila riaditeľka RVPS s tým, že vírus vtáčej chrípky sa nevyskytol ani v lučeneckom okrese. Dobrou správou je, že mesto neprišlo o jednu zo svojich atrakcií a mesto uvažuje o tom, že chov labutí rozšíri o ďalšie jedince.

Pozrite si v našej galérii zvyšné labute, ktoré prežili útok vtáčej chrípky!

V OBRAZOCH: Vtáčia chrípka zabíja labute v lučeneckom mestskom parku
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM