Boris Macko Rôzne

FOTO: Zelenú labuť v parku potrápila zima. Lučenčanom chýba jej krása

Jedna z minuloročných atrakcií Mestského parku je po tuhej zime v zúboženom stave. Na zelenej labuti nechali stopy tuhé mrazy aj množstvo snehu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zelenú labuť v parku potrápila zima. Lučenčanom chýba jej krása
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Tuhá zima sa viditeľne podpísala na labutí z rastlín, ktorá bola pred pár mesiacmi zakvitnutá a zelená. V súčasnosti zatiaľ ničím nepripomína jednu z minuloročných atrakcií, pri ktorej sa návštevníci parku radi fotili. Podarí sa jej vrátiť niekdajšiu krásu?

„Je na ňu smutný pohľad. Nikto z návštevníkov parku nevie, či sa rastlinám na labuti podarí spamätať, alebo budú sadiť nové. Tak či onak by bolo dobré, keby sa opäť zaskvela v plnej kráse,“ myslí si jeden z návštevníkov parku Lučenčan Štefan (38).

Kompetentní o zelenej labuti, ktorá v súčasnosti nie je zelená vedia a tvrdia, že sa niet čoho báť. „Labuť teraz vyzerá zle kvôli tuhej zime. Poznačil ju sneh aj mrazy. To ale neznamená, že už nebude zelená a nerozkvitnú na nej kvety,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že na labuti obnovia kvetinovú výzdobu aj trávnik.

Zelená labuť je v Mestskom parku od júla 2016. Mesto mohlo vytvoriť živú sochu vďaka grantu 3 000 eur, ktorý bol účelovo viazaný na vytvorenie živých a zelených prvkov labute. Išlo o vyplnenie špeciálnym substrátom, osadenie trávnatého koberca, výsadbu kvetov na povrchu a zavlažovací systém.

Pozrite si krásne rozkvitnutú labuť v našej fotogalérii!

Okolo zelenej labute už nie je plot. Pre niektorých rodičov je to povzbudením na
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM