Boris Macko Rôzne

FOTO: Zosuv pôdy na lučeneckom sídlisku. Ako na problém zareagovalo mesto?

Vyčíňanie živlov nemožno podceňovať, práve naopak. Na sídlisku Rúbanisko v Lučenci obyvateľov už roky znepokojuje zosuv pôdy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zosuv pôdy na lučeneckom sídlisku. Ako na problém zareagovalo mesto?
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Zosuv pôdy, ktorý sa už pred niekoľkými rokmi objavil na Okružnej ulici na sídlisku Rúbanisko II, nedáva niektorým obyvateľom spávať. Paneláky síce nie sú priamo ohrozené, no jeden vežiak je od zosuvu len niekoľko metrov. „Dúfam, že mesto o tejto situácii vie a snaží sa ju vyriešiť. Lebo zosuv je viditeľný a v jednej časti dokonca vidno kábel, alebo potrubie,“ upozornil na problém jeden z obyvateľov, Ladislav z neďalekého paneláku.

Na mieste skutočne vidno nielen masy zosunutej zeminy, ale aj obnažený kábel. Navyše sa zemina dostala na časť cesty. Mesto tvrdí, že o situácii vie.

„Mesto uvedenú lokalitu monitoruje. Situáciu budeme sledovať aj na komisii dopravy. Už v minulom roku bola odstraňovaná zemina z komunikácie a časti svahu,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Na svahu už vidno, že sa začalo s odstraňovaním zelene. O prípadných ďalších prácach na odstraňovaní následkov zosuvu, či spevnení svahu budeme informovať.

Pozrite si zosuv na sídlisku Rúbanisko v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Zosuv pôdy na Rúbanisku mesto monitoruje
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM