Jakub Forgács Správy

Hasiči si posvietili na obchodné centrá i supermarkety a tu je výsledok: Sledujte, aké nedostatky odhalili...

Obchodné centrá či supermarkety... Pred sviatkami praskali vo švíkoch, a preto neunikli ani pozorným kontrolám hasičov. No a takéto nedostatky odhalili...

Ilustračný obrázok k článku Hasiči si posvietili na obchodné centrá i supermarkety a tu je výsledok: Sledujte, aké nedostatky odhalili...
Zdroj: TASR

Pred vianočnými sviatkami neunikli obchodné centrá a supermarkety protipožiarnym kontrolám hasičov. Práve vtedy sa viac plnia nielen tovarom, ale najmä zákazníkmi, ktorí v prípade vzniku požiaru musia mať uvoľnené únikové cesty a východy. Nesmú byť zatarasené tovarom a zúžená ich priechodnosť.

„Každoročne vždy pred vianočnými sviatkami urobíme určité množstvo kontrol, pri ktorých sa zameriavame na to, aby únikové cesty boli naozaj v požadovaných šírkach a priechodnosti, tak ako to bolo schvaľované v rámci projektového riešenia stavby,“ konštatoval Miroslav Podhradský, vedúci oddelenia požiarnej prevencie Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Okresné riaditeľstvá HaZZ v Banskobystrickom kraji vykonali do 18. decembra 42 protipožiarnych kontrol. Zistili pri nich podľa neho 67 nedostatkov. K uloženiu sankcií nemuseli pristúpiť.

Medzi najčastejšie nedostatky podľa hasičov patrili chýbajúce aktuálne požiarne evakuačné plány objektov, zúžená úniková cesta v obchodnej uličke, kde bol umiestnený regál s akciovým tovarom a čiastočne zatarasené únikové cesty tovarom na paletách v predajnej i skladovej časti obchodného centra.

Hasiči podľa vlastných slov našli aj predajné stánky s pyrotechnikou na únikovej ceste, ktoré zaberali polovicu šírky priestoru, a tiež požiarne uzávery s poškodeným tesnením.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM