Michaela Mozolányová Rôzne

Hasiči z Lučenca sa opäť predviedli: Takto zabodovali na Majstrovstvách Slovenska

Hasiči zasahujú pri požiaroch aj nehodách, kde im ide často o život. Svoje nasadenie a zdatnosť však tentoraz previedli v trochu odlišných, no tiež vypätých situáciách, vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných áut. Pozrite sa, ako sa darilo lučeneckému zboru.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči z Lučenca sa opäť predviedli: Takto zabodovali na Majstrovstvách Slovenska
Zdroj: TASR

Víťazmi VI. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel, ktoré sa včera (18. septembra) uskutočnili v Banskej Bystrici, sa stali hasiči z Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Lučenci. Za nimi skončilo súťažné družstvo z OR HaZZ v Nitre a tretie miesto obsadilo družstvo z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy.

Paralelne s majstrovstvami sa konal aj XVII. ročník Memoriálu Pavla Snopka a Jozefa Dobríka. Obaja hasiči tragicky zahynuli pri likvidácii požiaru v roku 1995. K pamätnej tabuli im včera kolegovia položili vence. V rámci memoriálu vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel opäť najlepšie obstáli Lučenčania, za nimi hasiči z Nitry a českí hasiči z Královohradeckého kraja, územný odbor Jičín.

Na podujatí súťažilo 12 tímov hasičov, aj z Česka i Maďarska, ktorých úlohou bolo rýchle a efektívne vyslobodenie zranenej osoby a poskytnutie predlekárskej prvej pomoci. Na vyslobodenie zranenej osoby používali príslušníci HaZZ reálnu hasičskú techniku a prostriedky ako počas bežného zásahu pri dopravnej nehode. Časový limit bol 15 minút. Na odbornosť a profesionalitu hasičov dozerali rozhodcovia. Diváci mali počas celého dňa možnosť sledovať nielen profesionálnu prácu hasičov, ale prezrieť si aj ich techniku.

VI. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM