Boris Macko Kultúra

Hľadáte zábavu na celý víkend? PREHĽAD 8 naj akcií pre Lučenčanov

V Lučenci a okolí sa počas nadchádzajúcich voľných dní rozhodne nebudeme nudiť. Čo všetko sa dá zažiť v našom meste? Inšpirujte sa tipmi z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu na celý víkend? PREHĽAD 8 naj akcií pre Lučenčanov
Foto: Boris Macko

MALIAR LUČENCA

do 6.11. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Františka Gyurkovitsa právom spomínajú ako maliara Lučenca a Novohradu. Jeho život a dielo sa neoddeliteľne spája s týmto mestom a jeho okolím. Narodil sa v Budapešti, prevažnú časť svojho života však prežil v Lučenci.

ŠUSTER DRŽ SA SVOJHO KOPYTA

do 6.11. 2016, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Jedinečná výstava! Spoluorganizátorom je Východoslovenské múzeum v Košiciach, ktoré poskytlo aj exponáty. Kto sa chce dozvedieť viac o svete remeselníkov, nemal by si nechať ujsť túto príležitosť.

MEDVEŠSKÝ FOTOMARATÓN

do 6.11. 2016, Bebekova veža Fiľakovského hradu

Výstava zachytáva fotografie z unikátnej akcie, ktorá prebehla ešte v júni tohto roka. Fotografi na nej zachytávali krásu Novohradu.

POÉZIA KAMENINY

do 6.11. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Unikátna príležitosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote.

VEDETI BE MAU KAŽDEJ

5.11. 2016 o 15.00, Galéria Lučenec

Novohradské osvetové stredisko pozýva na netradičné stretnutie s tradíciou.Ten­toraz je tu jedinečná možnosť spoznať novohradské nárečie vo všetkých jeho podobách. Nebudú chýbať ukážky čítania v nárečí, alebo hádanie nárečových slov.

KRABICOVÁ ZOO

do 6.11. 2016, OC Galéria Lučenec

Ak chce niekto vidieť cudzokrajné zvieratá, nemusí cestovať ďaleko. V OC Galéria sú v krabicovej zoo vystavené originálne papierové diela šikovných žiakov umeleckých škôl v našom regióne.

KROJOVANIE V NOVOHRADE

5.11. 2016 o 15.30, OC Galéria Lučenec

Akcia, ktorá je zárukou návratu ku koreňom a ľudovej kultúre. Návštevníci si môžu pozrieť kokavský, palócky a ábelovský kroj. Nebudú chýbať ani ukážky vyšívania krížikom, či tkanie na krosnách.

ŤAPÁKOVCI

6.11. 2016 o 15.30, Kultúrny dom Divín

Známy príbeh z pera B. S. Timravy podľa O Šuľaja upravil pre potreby divadla A. Szabó. Adaptáciu tejto hry si môžu pozrieť priaznivci divadla v Divíne. Vstupné je dobrovoľné.

Pozrite si jesennú fotogalériu z ulíc Lučenca!

Foto: ilustračné

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM