Boris Macko Rôzne

HLASUJTE: Vianočná výzdoba rozdelila Lučenčanov. Do ktorého tábora patríte?

Výzdobu v uliciach miest počas Vianoc vnímame už ako samozrejmosť. Nájdeme ju aj v Lučenci. Niektorým Lučenčanom sa však máli.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Vianočná výzdoba rozdelila Lučenčanov. Do ktorého tábora patríte?
28
Galéria

Obyvatelia nášho mesta hlavne na sociálnych sieťach poukazujú na to, že sviatočnej výzdoby by mohlo byť v Lučenci aj viac. A to nielen v centre, ale aj na sídlisku Rúbanisko či v iných mestských častiach.

Lučenčanov hnevá, že v porovnaní s inými mestami je podľa nich vyzdobený poskromne. V uliciach mesta preto vraj nežijú sviatkami tak, ako by mali.

„Nemusíme to porovnávať s krajskými mestami. No stačí ísť napríklad do Zvolena či iných blízkych miest, kde to viac žije a ulice sú viac vyzdobené. Prečo sa to tu nedá a mesto nevyzdobí ulice viac?“ pýta sa Lučenčan Miro.

Na sociálnych sieťach vyjadruje tento názor viacero ľudí, no sú aj takí, ktorí nemusia súhlasiť. Mesto sa bráni, že výzdoba sa neustále rozširuje. „V tomto roku pribudlo päť nových motívov na ulici Dr. Herza, ďalšie sa tento týždeň namontujú na Adyho ulici pri Synagóge a na Vajanského od kruhového objazdu do centra,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Dodala, že výzdoba sa bude rozširovať aj naďalej. „Každý rok pribudne niečo nové, takže jej bude stále viac,“ uzavrela.

Aký je váš názor? Ste za rozšírenie vianočnej výzdoby v meste alebo vám vyhovuje súčasný stav? Vyjadrite sa v hlasovaní pod textom!

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery vianočnej výzdoby v uliciach Lučenca!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Predvianočná nálada v uliciach večerného Lučenca
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Ste za rozšírenie vianočnej výzdoby v Lučenci?

Nie
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM