Michaela Mozolányová Krimi

Hrozivá nehoda pri Lučenci: Nákladnému autu sa odtrhol príves, ktorý zdemoloval auto v protismere!

Medzi Lučencom a Hornou Slatinkou sa stala desivo vyzerajúca dopravná nehoda. Nákladnému vozidlu naloženému nebezpečným nákladom sa odpojil za ťahačom vlečený príves. Ten vpálil do oprotiidúceho auta a zdemoloval ho až na šrot!

Ilustračný obrázok k článku Hrozivá nehoda pri Lučenci: Nákladnému autu sa odtrhol príves, ktorý zdemoloval auto v protismere!
Zdroj: Dnes24.sk

Včera krátko pred obedom došlo na ceste medzi Lučencom a Hornou Slatinkou k dopravnej nehode. Vodič cisterny (35), ktorá bola naložená nebezpečným nákladom, viedol nákladné auto s prívesom v smere od Lučenca na Rimavskú Sobotu. Z doposiaľ nezistenej príčiny sa mu podľa polície odpojil za ťahačom vlečený príves, ktorý následne prešiel do protismeru, kde narazil do ľavého boku oprotiidúceho auta značky Škoda Fábia, ktoré viedol 26-ročný vodič.

Podľa vyjadrení polície, po zrážke prešiel príves mimo cesty vľavo v smere jeho jazdy, kde sa prevrátil, odpojila sa cisterna, ktorá sa prevrátila na bok a Škoda Fábia skončila prevrátená na streche mimo cesty. Obal cisterny porušený nebol a nebezpečný náklad z cisterny našťastie neunikol. „Pri dopravnej nehode došlo k zraneniam vodiča osobného motorového vozidla (26), ako aj k zraneniu jeho dvoch spolujazdkýň (25 a 65), ktorí utrpeli len ľahké zranenia. Požitie alkoholu u vodičov zistené nebolo,“ povedala pre portál Lučenec 24 banskobystrická hovorkyňa polície Petra Vašková.

Na Škode Fábia vznikla škoda vo výške 5 000 eur a na súprave a prívese vznikla celková škoda vo výške 5 200 eur. Súprava nákladného auta bola na mieste dopravnej nehody zaistená a odtiahnutá za účelom znaleckého skúmania technického stavu vozidla a ťažného zariadenia. „Zavinenie dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Vo veci bolo vykonaním neodkladného úkonu a to obhliadkou miesta dopravnej nehody začaté trestné stíhanie za prečin ublíženie na zdraví,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM