Boris Macko Rôzne

Jedinečná príležitosť pre Lučenčanov. Stačí kresba a cesta do Petrohradu je voľná

Nie každý deň je tu možnosť, navštíviť Benátky severu. Vďaka jedinečnej súťaži je to v Lučenci možné a navyše aj celkom jednoduché!

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná príležitosť pre Lučenčanov. Stačí kresba a cesta do Petrohradu je voľná
8
Galéria
Foto: Ján Šnúrik

Radi kreslíte a chcete zabojovať o atraktívnu cenu? Výtvarnú súťaž Petrohrad očami detí vyhlasujú spolu gubernátor Sankt Peterburgu Georgij Sergejevič Poltavčenko, generálny konzul v SR v Petrohrade Augustín Čisár a primátorka Lučenca Alexandra Pivková. Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci základných škôl, základných umeleckých škôl, jednotlivci aj kolektívy.

„Súťažiaci môžu stvárniť Petrohrad ľubovoľnou technikou. Vítané sú rôzne techniky, ako kresba, linoryt, perokesba, akvarel, či rôzne kombinované techniky,“ vysvetlil Ján Šnúrik z mestského úradu v Lučenci. Súťažné práce treba poslať do 30. novembra 2016 na adresu oddelenia školstva, sociálnych vecí a kultúry mestského úradu.

Výstava prác bude v decembri tohto roka sprístupnená v priestoroch radnice. Vybraných 50 prác poputuje na výstavu v Petrohrade, kde si v januári 2017 prevezmú ocenenia víťazi jednotlivých kategórií. Tých je šesť a sú rozdelené podľa veku a typu školy, ktorú žiaci navštevujú. Práce bude hodnotiť odborná porota, ktorú ustanoví organizátor. Lákadlom na účasť v súťaži môže byť aj to, že okrem prvých troch cien v každej kategórii môže porota udeliť aj mimoriadne ceny. Ako už bolo spomenuté, víťazi jednotlivých kategórií budú pozvaní na slávnostnú vernisáž do Petrohradu, kde si prevezmú diplomy.

Okrem toho, že Petrohrad je po Moskve druhým najvýznamnejším ruským mestom s 5 miliónmi obyvateľov, je aj významným ekonomickým, vedeckým a kultúrnym centrom. Označujú ho aj ako Benátky severu. Mesto, ktorého centrum je zaradené do zoznamu UNESCO založil cár Peter I. Veľký v roku 1703.

Čítajte tiež:

Lučenčanov čaká týždeň nabitý akciami. 10 lákadiel, ktoré netreba prehliadnuť

Streľba, kone aj muzikál. Lučenecké deti sa nudiť nemusia ani počas roka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM