Erik Bojničan Kultúra

Jedinečné podujatie v Lučenci: Večer s legendami predstaví osobnosti slovenskej fotografie

Komorné putovanie za fotografiou a osobnosťami slovenskej fotografie doma i v zahraničí bude obsahom spomienkovo-hudobného pásma Večer s legendami, ktoré sa uskutoční v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečné podujatie v Lučenci: Večer s legendami predstaví osobnosti slovenskej fotografie
Foto: Rastislav Búgel

Jedinečné podujatie Večer s legendami, sa uskutoční v stredu 30. marca o 17.00 h v priestoroch Domu Matice slovenskej v Lučenci. Informovala o tom jeho riaditeľka Alena Rezková.

„Príbehmi svetoznámych autorov so slovenskými koreňmi bude slovom aj hudbou sprevádzať Marián Pauer, publicista a teoretik fotografie. S noblesou glosátora, darom rozprávača a pohľadom dobrodušného romantika vyrozpráva príbehy svetovej znamenitosti ľudí zo Slovenska,“ uviedla na margo podujatia riaditeľka. Dodala, že hudbu a hovorené slovo publicistu svojím spevom spestrí jeho vnučka Milka Illéšová.

Marián Pauer sa ako historik, teoretik a kurátor výstav profesionálne venuje fotografii viac než štyri desaťročia. Počet jeho autorských a kolektívnych výstav fotografie a výtvarného umenia na Slovensku a v zahraničí presahuje číslo 200. Autorsky pripravil a realizoval osem multimediálnych projektov a je autorom alebo spoluautorom 24 publikácií. Spolupracoval okrem iného s Karolom Kállayom a výsledkom ich spolupráce je kniha Súvislosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM