Simona Husaniková Rôzne

Vzácna návšteva v obci Stará Halič: Obnovený kostol posvätí taliansky kardinál Piacenza

Kardinál pricestuje na pozvanie Konferencie biskupov Slovenska (KBS) pri príležitosti 1150. výročia príchodu svätých solúnskych bratov Cyrila a Metoda na naše územie. Stretnúť ho môžeme aj my v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva v obci Stará Halič: Obnovený kostol posvätí taliansky kardinál Piacenza
Zdroj: TASR

Spomínaný kardinál Mauro Piacenza navštívi v dňoch 5. až 8. júna Slovensko pri príležitosti Cyrilometodského roku. Zavíta do Bratislavy, Žiliny, Badína i do obce Stará Halič. Do tejto obce pri Lučenci hosť príde v piatok 7. júna poobede a v sobotu 8. júna o 9.00 h posvätí oltár a obnovený Farský kostol sv. Juraja v Starej Haliči. Na tomto mieste rovnako ako na iných, ktoré navštívi, taliansky kardinál prednesie príhovor.

Kardinál Mauro Piacenza sa narodil v roku 1944 v Janove. Za kňaza ho vysvätili 21. decembra 1969 a za biskupa v novembri 2003. Dňa 7. mája 2007 bol Mauro Piacenza vymenovaný za sekretára Kongregácie pre klerikov a povýšený na arcibiskupa. V októbri 2010 ho vymenovali za prefekta Kongregácie pre klerikov a 20. novembra 2010 ho pápež Benedikt XVI. vymenoval za kardinála. Je členom Kongregácie pre Boží kult a disciplínu sviatostí, Kongregácie pre katolícku výchovu a Kongregácie pre biskupov. Je tiež členom Pápežskej rady pre spoločenské komunikačné prostriedky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM