Boris Macko Rôzne

Kde oddychovať počas leta v Lučenci? 5 dôvodov, prečo ísť práve do Mestského parku

V našom meste je síce viacero možností, kam sa oplatí vyraziť za relaxom, no dáme vám jeden dobrý tip. Je ním Mestský park. Čo všetko ponúka?

Ilustračný obrázok k článku Kde oddychovať počas leta v Lučenci? 5 dôvodov, prečo ísť práve do Mestského parku
Foto: Boris Macko

1. Zeleň

Tento dôvod je síce v parku samozrejmosťou, ale v prípade Mestského parku to platí dvojnásobne. Vďaka netradične vybudovanému francúzskemu, anglickému a krajinskému záhradnému slohu s množstvom vzácnych cudzokrajných drevín, patrí k najhodnotnejším a najkrajším na Slovensku. Jedinečnú atmosféru dotvárajú kvetinové záhrady, či rozárium.

2. Jazero

Už samotná vodná plocha je osviežením parku. Množstvo rýb a vodného vtáctva je pre návštevníkov veľkým magnetom. Hlavne labute biele labute s mláďatami, sú vďačným objektom zvedavcov, ktorí si ich fotia.

3. Minizoo

Nenájdeme tu síce „riadnu“ ZOO, no aj tak stojí za to, prísť sem. Kozičky, somárik, páv, či ozdobné druhy bažantov sú zárukou dobrej zábavy nielen pre deti, ale aj dospelých.

4. Fitzóna

V parku síce často vidno bežcov alebo cyklistov, no sú tu aj iné možnosti, ako si zašportovať. Vďaka rôznym prístrojom na cvičenie sa tak časť parku stala posilňovňou pod holým nebom. Zadarmo a bonusom je čerstvý vzduch a krásne prostredie.

5. Kultúra a jedlo

Aj keď to zdanlivo spolu nesúvisí, kultúra a jedlo sú dôležitou súčasťou voľnočasových aktivít. Kultúru ponúkajú rôzne vystúpenia v altánku a rovnako aj letné kino v amfiteátri. Nuž a ak má niekto chuť na kávu, či sa chce najesť, po ruke je reštaurácia Biela Labuť.

Čítajte tiež:

FOTO: Hrad pri Lučenci ešte neodkryl všetky záhady. Aký nález odhalili vykopávky?

FOTO: Zelená labuť už nie je za plotom. Zábery, ktoré potešia oči Lučenčanov

Je viacero dôvodov, prečo oddychovať v Mestskom parku.
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM