Ľubomíra Karmanová Správy

Keď si chcete vyraziť do mesta: 3 podniky v Lučenci, do ktorých sa oplatí zavítať

Ak chcete zájsť na pivko, či kávu, alebo na skutočne gurmánsku večeru, v Lučenci sú podniky, kde sa dá posedieť veľmi príjemne. Na tieto tri miesta sa rozhodne oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Keď si chcete vyraziť do mesta: 3 podniky v Lučenci, do ktorých sa oplatí zavítať
Zdroj: Dnes24.sk

ROMANTIK – Romantika jedine v Romantiku

Nielen romantické duše, radi privítajú v tejto príjemnej reštaurácii na Rúbanisku. Ak, však chcete urobiť dojem na prvom rande a očariť svoju dámu nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom, táto reštaurácia je to pravé. V tomto podniku, sa vďaka špeciálne školenému personálu bude cítiť ako skutočná princezná. Podľa majiteľa, totiž kladú najväčší dôraz na spokojnosť zákazníka, ktorému venujú osobitú pozornosť. Jedlá prevažne talianskej kuchyne tu pripravujú zo špeciálnych surovín, privezených priamo z Talianska.

„Nenakupujeme v tunajších veľkoskladoch. Na kvalitu surovín kladieme veľký dôraz. Víno, syry, či salámy dovážame priamo z Talianska. Chceme našim hosťom ponúkať len to najlepšie. V letných mesiacoch určite okrem dobrého jedla, ocenia aj naše grilovačky so živou muzikou,“ zdôraznil majiteľ podniku Martin Bari.

Už od budúceho týždňa pripravujú pre zákazníkov aj nové letné drinky. Ochutnať môžete bazovo-limetkový drink Hugo, alebo Spritz – aperol. Netradičnou akciou, ktorou nepohrdne žiadna dobrá gazdinka, túžiaca si aspoň v nedeľu oddýchnuť od špinavého riadu, je Nedeľný bufet. Na švédskych stoloch sa tu môžete hostiť do sýtosti a ochutnať tak rôzne mäsové špeciality, rizotá, šaláty, či ryby.

OXYGEN bar & café – V centre diania

Ak pri posedení s priateľmi túžite byť v centre diania, určite odporúčame Oxygen cafe and bar, priamo na Námestí Republiky. Posedenie tu radi využívajú aj rodičia s deťmi, kvôli neďalekému detskému ihrisku. Návštevníci podľa ich slov, oceňujú najmä kvalitu kávy. V ponuke, však majú aj dobré pivo, či osviežujúce drinky. Okrem tých klasických je nápojový lístok obohatený o vlastné ovocné drinky.

„Každý deň, podľa aktuálnej ponuky, nájdu naši zákazníci vypísané, aké ovocné drinky ponúkame. Ovocnú šťavu do nich nepoužívame z džúsov, ale z čerstvého ovocia,“ prezradil šéf podniku.

Pre partiu priateľov majú v tomto podniku pripravené aj špeciálne sety. Fľaša alkoholu, nealko nápoje a niečo slané na zahryznutie.

ČÁRDA – Keď Halászlé, tak tu!

Ak mestský ruch nie je nič pre vás a túžite po pokojnom posedení v príjemnom prostredí, Čárda na Priehrade je pre vás iste to pravé. Okrem dobrého jedla, či nápoja, si tu môžete vychutnať šum lesa a spev vtáčikov. Posedenie na terase tejto reštaurácie je ako stvorené na teplé letné večery. Majiteľ podniku si potrpí na kvalitu, ktorú zákazníkom ponúka.

„V ponuke máme čapované pivo Plzeň. Je trochu drahšie, ale snažíme sa zachovať si úroveň reštaurácie, nie pivárne. Ku dobrému pivku ponúkame špeciality medzinárodnej kuchyne. Veľmi obľúbené sú jedlá z kuraciny, no najväčší úspech má určite tradičná rybacia polievka Halászlé,“ hovorí majiteľ podniku Norbert Nagy.

Ak zavítate do tohoto podniku s partiou, určite neodoláte jedlám podávaným na drevených misiach. Na tie vám naservírujú rôzne druhy jedál a tak môžete do sýtosti ochutnávať, čo vám hrdlo ráči.

Lučenecké podniky lákajú gurmánov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM