Jakub Forgács Správy

Knižné búdky Lučenčanov zaujali: Pribudli tak v ďalších 3 lokalitách, FOTO

Princíp je veľmi jednoduchý. Knihu si môžete zobrať, prečítať priamo na mieste a potom ju vrátiť alebo vymeniť za iný kus zaujímavej literatúry.

Ilustračný obrázok k článku Knižné búdky Lučenčanov zaujali: Pribudli tak v ďalších 3 lokalitách, FOTO
5
Galéria

Už viac ako deväť mesiacov majú Lučenčania novú možnosť, ako sa dostať ku knihám a spestriť si voľný čas. Projekt knižných búdok v meste funguje od leta minulého roka. Podľa vašich pozitívnych ohlasov na facebookovej stránke mesta sa nápad zriadiť knižné búdky osvedčil. Na sociálnej sieti o tom informovala lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

„Vzhľadom na záujem obyvateľov samospráva zriadila v meste ďalšie knižné búdky,“ uviedla.

Od 14. apríla už slúžia čitateľom v týchto lokalitách:

  • Rúbanisko I (areál detského ihriska),
  • Rúbanisko III (areál detského ihriska),
  • Mestský park (areál detského ihriska STRAND),
  • Štvrť M. R. Štefánika, pri Divadle B. S. Timravy (areál detského ihriska).

„Sú to akési verejné knižnice, kde chceme dať šancu knihám a časopisom, ktoré ležia zabudnuté v policiach Lučenčanov. Veď sused alebo ktokoľvek by si možno práve túto knihu rád prečítal. Veríme, keď sa aj samotní občania mesta zapoja a donesú nejaké zaujímavé knižky alebo dobré časopisy, tak sa budú aj takouto formou o búdky starať,“ povedala o projekte Renáta Libiaková Peržeľová z Mestského úradu v Lučenci.

Ako dodala, aj toto je možnosť, ako si zdarma prečítať nové knihy, ktoré sú každému prístupné 24 hodín denne. Princíp je veľmi jednoduchý. Knihu si môžete zobrať, prečítať priamo na mieste a potom ju vrátiť alebo vymeniť za iný kus zaujímavej literatúry.

„Mesto Lučenec ďakuje všetkým, ktorí darovali knižky alebo časopisy do knižnej búdky. Zároveň prosí obyvateľov, aby ich chránili a ak má niekto vo svojej domácnosti už prečítané knihy, môže ich umiestniť do jednej zo štyroch knižných búdok osadených v hore uvedených lokalitách,“ dodala so slovami, že podľa informácií z oddelenia kultúry mestského úradu sa postupne dajú do užívania aj ďalšie búdky, no počasie nesmie byť proti.

Zábery knižných búdok nájdete aj v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: Knižné búdky v Lučenci
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM