Boris Macko Samospráva

Kocúrkovo okolo semaforov v Lučenci pokračuje. Dokedy budú blikať?

Na nefungujúce semafory na jednej z najrušnejších križovatiek sme už poukázali. Často sa tam pre ne vytvárajú kolóny. Má sa to zmeniť?

Ilustračný obrázok k článku Kocúrkovo okolo semaforov v Lučenci pokračuje. Dokedy budú blikať?
Foto: Boris Macko

Situácia na križovatke ulíc T. G. Masaryka, J. Kármána, Vajanského a Begovej zatiaľ nie je vyslovene kritická, no len vďaka tomu, že sú letné prázdniny. Od septembra to ale môže byť ešte horšie. Mesto priznáva, že semafory sú v zlom stave. "Kontrolou bolo zistené, že celkový technický stav predmetnej Cestnej svetelnej signalizácie (CSS) je nevyhovujúci a poškodenia sú vážnejšieho charakteru,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že mesto momentálne 25 000 eur na opravu nemá. Preto sa obrátili na správcu komunikácie, aby im s riešením problému pomohol. „Spomínaná križovatka nie je v našej správe, ale v správe mesta,“ tlmočila stanovisko hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová. Lenže mestský úrad tvrdí niečo iné. „Semafory síce sú v našej správe, ale komunikácia nie. Preto sme oslovili Správu ciest listom, no zatiaľ čakáme na odpoveď,“ upresnila Hrnčiarová.

Keďže situácia sa začína podobať na Kocúrkovo, budeme ju sledovať. Počkáme si aj na stanovisko SSC, či a ako mieni situáciu v spolupráci s mestom riešiť.

Pozrite si zábery problémovej križovatky v našej galérii!

Čítajte tiež:

Nefunkčné semafory v centre Lučenca hnevajú vodičov. Kedy sa rozsvietia?

V centre Lučenca sa chystá ďalšia rekonštrukcia. Kedy sa dočká Kubínyiho námestie?

Problémová križovatka pri Kalvínskom kostole. Kedy opravia nefungujúce semafory?
5
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM