Anton Hrachovský Samospráva

Koronavírus: Radnica v Lučenci prijala bezpečnostné opatrenia

Na hrozbu šírenia koronavírusu zareagovalo aj vedenie mesta. Spoločenské podujatia sú dočasne zakázané.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Radnica v Lučenci prijala bezpečnostné opatrenia
Zdroj: TASR

V Lučenci zasadal krízový štáb. Zvolala ho primátorka mesta Alexandra Pivková. V súvislosti s hrozbou šíriaceho sa koronavírusu pristúpilo k bezpečnostným opatreniam aj naše mesto. Týkajú sa hlavne spoločenských a kultúrnych podujatí organizovaných radnicou.

Na základe rozhodnutia krízového štábu SR sú od utorka 10. marca 2020 zakázané všetky spoločenské, kultúrne a športové podujatia organizované mestom v kultúrnych, sociálnych a školských zariadeniach.

Ako informovala radnica, toto preventívne opatrenie bude v platnosti minimálne 14 dní. „Z preventívnych dôvodov a aktuálnej situácie sa rušia všetky filmové a divadelné predstavenia v kine Apollo, podujatia v Synagóge a Radnici až do odvolania. Športové podujatia organizované športovými klubmi, zväzmi a inými organizáciami v priestoroch (športoviskách) patriacich do správy SPOOL a. s. sú taktiež zakázané,“ informuje vedenie mesta.

Zákaz pre zamestnancov

Mesto vydalo tiež zákaz pre svojich zamestnancov zúčastniť sa akýchkoľvek školení, prednášok či seminárov. „Ruší zasadnutia, na ktorých sa zhromažďuje väčší počet osôb, poslanecké grémium, mestské zastupiteľstvo a pod. Vydáva zákaz návštev na ubytovni na Rúbanisku II/78,“ informoval Andrej Barančok poverený externou komunikáciou mesta Lučenec.

„Zároveň obmedzuje organizovanie schôdzí vlastníkov bytov v správe SPOOL a.s. Krízový štáb mesta zároveň vyzval SAD Lučenec a.s. o dôsledné dodržiavanie hygienicko-epidemiologického režimu v prostriedkoch hromadnej dopravy, a to hlavne vykonávaním častej dezinfekcie interiérov vozidiel, objektov, priestorov a zariadení slúžiacich na zhromaždenie obyvateľov,“ dodal Andrej Barančok.

Podľa primátorky nie je dôvod na paniku, ale podľa jej slov je dôležité konať preventívne.

„Krízový štáb mesta na dennej báze sleduje a vyhodnocuje aktuálne dianie na území Slovenska a v prípade potreby je pripravený prijať ďalšie opatrenia na elimináciu rizika v meste Lučenec spojeného s koronavírusom COVID 19“, dodala na záver primátorka Pivková.

 
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM