Simona Husaniková Rôzne

Kosenie trávnatých plôch v Lučenci: Tento rok sa začalo kosiť v 19.týždni

V našom meste sa v týchto dňoch začala druhá kosba. Kosenie sťažovalo daždivé počasie v jarných mesiacoch.

Ilustračný obrázok k článku Kosenie trávnatých plôch v Lučenci: Tento rok sa začalo kosiť v 19.týždni
Foto: Stanislav Černák

Začiatok kosby určuje predovšetkým vývoj vegetácie a počasia.Predchádza tomu obhliadka mesta so zástupcom mesta a firmy, ktorá zabezpečuje kosenie.

Kosba je každý rok iná

Každý rok je špecifický, nie vždy sa začne v rovnakej lokalite.,,Ov­plyvňuje to samotná výška trávneho porastu, ktorá je rôzna. Vždy je našou snahou upraviť, čo najskôr alebo súbežne vstupy do mesta a centrum mesta. Postupuje sa kosením sídliskovej zelene," povedala Rút Olšiaková z oddelenia životného prostredia a odpadového hospodárstva mesta Lučenec. Tento rok vypomáhajú kosiť dvaja koordinátori a traja aktivační pracovníci.V mes­tskom parku zabezpečuje kosenie správca parku.

Prvá kosba v Lučenci je ukončená

Novinkou je, že v tomto roku sa kosí aj nový trávny porast na Námestí republiky. ,,Podľa potreby a finančných možností kosíme v priemere 3 krát. Samozrejme sú časti mesta, ktoré sa kosia aj viackrát, najmä centrálne," dodala Rút Olšiaková. V Lučenci je ukončená 1.kosba a začalo sa druhýkrát kosiť.Vzhľadom na nepriaznivé počasie /daždivé obdobie/ počas 1.kosby nebolo možné pokosiť všetky lokality v stanovených termínoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM