Jakub Forgács Samospráva

Kotleba sa definitívne rozhodol. Chce opäť zabojovať o kreslo župana BBSK

Kandidátov na post župana Banskobystrického kraja máme už ako maku. Mnohí však čakali práve na to, či sa opätovne rozhodne kandidovať aj súčasný župan Marian Kotleba.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba sa definitívne rozhodol. Chce opäť zabojovať o kreslo župana BBSK
5
Galéria
Zdroj: TASR

Súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba sa bude v novembrových voľbách do vyšších územných celkov opätovne uchádzať o post šéfa kraja. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej besede v banskobystrickom sídle Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

Ako uviedol, každý deň aj dnes s kolegami či rodinou prehodnocoval, či bude kandidovať. Na jednej strane sú „spoločenské tlaky, hlúpe reči od ústavných činiteľov, osočovania a kampaň proti nemu“, na druhej strane dobré výsledky, ktoré v hospodárení BBSK dosiahol a dobre nastavený systém fungovania kraja. „Rozhodol som sa, že idem do toho, pokúsim sa obhájiť funkciu predsedu a zabojujem o dôveru ľudí,“ konštatoval Kotleba.

ĽS NS postaví do volieb 38 kandidátov na poslancov Zastupiteľstva BBSK. To má celkovo 49 kresiel. „Nie som idealista, nemyslím si, že všetci majú šancu prejsť. Keby sme získali 10–15 poslancov, bol by to veľký úspech,“ zdôraznil Kotleba.

Podľa šéfa kraja jeho kampaň bude spočívať v stretnutiach s občanmi vo všetkých okresoch a v niekoľkých bilbordoch. Bude financovaná zo sumy 75 000 eur, ktorá je už na transparentnom účte. Sú to peniaze, ktoré ĽS NS vyčlenila na kampaň svojich kandidátov vo všetkých ôsmich krajoch.

V OBRAZOCH: Kotleba ohlásil kandidatúru na župana BBSK
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM