Michaela Mozolányová Samospráva

Krajskí poslanci zverejnia svoj majetok: Ich priznania si môžete prezrieť už tento týždeň

Majetkové priznania poslancov Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja budú môcť občania skontrolovať už tento týždeň. Zverejnené budú na internetovej stránke samosprávneho kraja. Podobne ako v iných krajoch aj u nás tak budete môcť nahliadnuť do majetkových pomerov našich zástupcov.

Banskobystrický kraj tak urobí ešte tento týždeň ako reakciu na vyhlásenie poslanca Národnej rady SR Miroslava Beblavého. Ten vyhlásil, že viaceré samosprávne kraje porušujú ústavný zákon o konflikte záujmov. Ako informovala hovorkyňa župy Monika Pastuchová, komisia na ochranu verejného záujmu Zastupiteľstva BBSK zasadala v tomto roku dvakrát.

Na prvom zasadnutí schválila formulár nazvaný Oznámenie funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov za rok 2012, ktorý následne odovzdali poslancom a predsedovi BBSK. Schválili sa tiež súhlasy so zverejnením kópií odovzdaných dokumentov. Na ďalšom zasadnutí komisia otvorila a skontrolovala doručené vyplnené oznámenia a ich prílohy a v prípade nezrovnalostí vyzvala poslancov na ich doplnenie.

„Následne predseda komisie predložil do zastupiteľstva správu o činnosti komisie za rok 2013, ktorú zastupiteľstvo zobralo na vedomie. V súčasnosti sa spracúvajú priznania a zverejnené v schválenej forme budú v priebehu tohto týždňa,“ povedala Pastuchová.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM