Michaela Mozolányová Rôzne

Kupko zatvára svoje brány: V porovnaní s vlaňajškom poklesla jeho návštevnosť zhruba o polovicu!

Obľúbené letné kúpalisko v Lučenci ukončuje k dnešnému dňu sezónu. Po slabom tohtoročnom lete budú už od zajtra jeho brány na tento rok definitívne zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Kupko zatvára svoje brány: V porovnaní s vlaňajškom poklesla jeho návštevnosť zhruba o polovicu!
Zdroj: TASR

Dnes je posledný deň, kedy je letné kúpalisko pre verejnosť otvorené. ,,Prevádzka Mestského kúpaliska bude ukončená v tomto roku 4.septembra,“ potvrdila Michaela Hrnčiarová z Mestského úradu v Lučenci.

Tohtoročná sezóna na kúpalisku nebude podľa jej slov ukončená predčasne, aj napriek tomu však v porovnaní s rokom 2013 poklesla návštevnosť kúpaliska cca o 50 % a tržby o 22,7 %. „Nepriaznivé počasie ovplyvnilo návštevnosť letného kúpaliska. V auguste však v prípade zlého počasia mohli návštevníci, ktorí si zakúpili lístok na Letnom kúpalisku využiť hodinový vstup na Plavárni AquaSPOOL,“ informovala.

Schladiť sa vo vlažnej vode sa ale človeku žiada len vtedy, keď ho predtým prehreje poriadne silné slniečko. Aj výkyvy počasia boli jedným z dôvodov veľkých rozdielov v návštevnosti. Celková návštevnosť letného kúpaliska v Lučenci za mesiac júl 2014 bola 4583 osôb. Z tejto cifry navštívilo kúpalisko 1728 detí, 2499 dospelých a 356 dôchodcov. „Oproti vlaňajšiemu roku (júl 2013) je to však pokles o 3601 osôb,“ uviedol pre portál Lučenec24 vedúci mestských športovísk v Lučenci Tomáš Majoroš.

„Najvyššia návštevnosť bola zaznamenaná v nedeľu 20.7. 2014, kedy letné kúpalisko navštívilo 633 osôb, z toho 219 detí, 371 dospelých a 43 dôchodcov. Boli však aj daždivé dni s nulovou návštevnosťou.“ informoval Majoroš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM