Michaela Mozolányová Kultúra

Labužníci si prišli na svoje: V tržnici varili držkový perkelt a hádzali do diaľky balík slamy

Lákavé rodinné podujatie venované farme a všetkému čo s ňou súvisí prebehlo v nedeľu v Lučenci. Mestská tržnica sa zmenila na jednu veľkú farmu s kopou dobrej zábavy v štýle country. Pozrite, kto navaril najlepší držkový perkelt!

Ilustračný obrázok k článku Labužníci si prišli na svoje: V tržnici varili držkový perkelt a hádzali do diaľky balík slamy
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Najlepší držkový perkelt včera navaril v Lučenci tím z farmy Ďurčík z obce Halič – Telka. Súťaž bola súčasťou Farmárskeho dňa v mestskej tržnici. Ako informoval riaditeľ Mestskej tržnice v Lučenci Tomáš Belko, návštevníci bojovali o sud piva aj jazdou na rodeovom trenažéri, ale i hodom balíka slamy vidlami do diaľky.

Farmársky trh zamerali na všetko, čo súvisí so súčasným poľnohospodárstvom. Návštevníkom ponúkli ochutnávku rôznych špecialít, ukážky pečenia chleba, výstavu farmárskych zvierat a farmárskej techniky. „Do súťaže Držková Perkeltiáda sa nám prihlásili štyri tímy a pochúťka sa vydarila naozaj všetkým. Rozhodovanie bolo o to náročnejšie. Všetky porcie sme rozdali ľuďom a našli sa aj takí, ktorí požiadali, aby sme im pridali niečo z lahôdky aj so sebou," povedal Belko.

Podujatie sa nieslo v štýle country. Ľudí vyzývali, aby prišli podľa možnosti oblečení v duchu country western, teda v klobúkoch, flanelových košeliach, rifliach, čižmách, kožených vestách a podobne. „Takto nahodených ľudí veľa síce neprišlo, ale vysvetlenie vidieť na teplomeri. Napriek tomu sa dokázali zabaviť aj pri rôznych súťažiach. Hosť z Nitry si chcel napríklad len vyskúšať, ako sa hádže balík slamy vidlami do diaľky. Podarilo sa mu hodiť približne šesť a pol metra a stal sa víťazom tejto súťaže," dodal Belko.

Foto: I. Grunt-farmársky deň

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM