Ľubomíra Karmanová Šport Šport

LAFC štartuje sezónu so zmenami v kádri: Rozlúčili sa s niektorými hráčmi, pribudla nová krv

Futbalová sezóna sa začala remízou futbalistov LAFC Lučenec v Krásne nad Kysucou. Do novej sezóny vstupujú lučenskí futbalisti s novými ambíciami, ale aj s malými zmenami. Kto odišiel a kto doplnil káder našich futbalistov?

Ilustračný obrázok k článku LAFC štartuje sezónu so zmenami v kádri: Rozlúčili sa s niektorými hráčmi, pribudla nová krv
Zdroj: TASR

Domáci futbalový klub LAFC Lučenec sa vrhol do novej sezóny. Potom, čo sezóna 2014/2015 skončila v júni vystúpením našich futbalistov v Kalinove, nasledovala dvojtýždňová dovolenka. „Po dovolenkách sme začali prípravu v domácich podmienkach, ktorá trvala o niečo viac ako mesiac a novú sezónu 2015/2016 sme rozbehli v nedeľu v Krásne nad Kysucou,“ informoval administrátor oficiálnej FB stránky klubu Kristián Menyhért.

Počas prestávky v klube nastali menšie zmeny. Z kádra odišli R.Rubint, M.Schvantner, E.Beník, R.Fízeľ. Novou posilou sú J.Matuška, R.Máč, N.Páriš, D.Baláž, a z dorastu P.Kováč. „V tíme zotrval M.Hrošovský, no k dispozícii nám bude až zhruba o mesiac kvôli zdravotným problémom,“ dodal Menyhért.

Uplynulá sezóna fanúšikov veľmi nepotešila, nakoľko oslabený káder po odchode skúsených hráčov získal v zápasoch málo bodov, čo sa odzrkadlilo na prepade v tabuľke. „Našim cieľom je v tejto sezóne skončiť v tabuľke vyššie ako vlani, zotmeliť káder a pomôcť našim mladým odchovancom, aby mohli napredovať a futbalovo rásť. Podľa slov trénera, máme na to, aby sme boli akýmsi čiernym koňom súťaže, samozrejme, musia nás obísť zranenia, musí sa prikloniť šťastie aj na našu stranu,“ hovorí za tím Menyhért.

V prvom kole sezóny 2015/2016 sa LAFC Lučenec postavil proti Krásnu nad Kysucou. Zápas skončil remízou 2:2. Už tento víkend čaká našich futbalistov účinkovanie na domácej pôde, kde privítajú súpera z neďalekého Kalinova. Zápas sa odohrá 8. augusta o 16.30 hod na futbalovom štadióne v Lučenci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM