Ľubomíra Karmanová Správy

Legendárne embéčky budú brázdiť región: Zastávka aj v našom meste! Termín vnútri

Na svoju spanilú jazdu sa chystajú milovníci a majitelia historických automobilov zo šesťdesiatych rokov. Kto by nepoznal tento legendárny kus. Brázdiť budú cesty nášho regiónu a zastavia sa na viacerých miestach. Pozrite, kedy dorazia do Lučenca.

Ilustračný obrázok k článku Legendárne embéčky budú brázdiť región: Zastávka aj v našom meste! Termín vnútri
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Priaznivci a majitelia historických škodoviek sa stretnú v hotely Royal neďaleko obce Látky. Svojich štvorkolesových miláčikov prevetrajú na okolitých cestách. „V sobotu ráno o deviatej hodine sa stretneme v Hriňovej pri mestskom úrade s ostatnými účastníkmi, ktorí prídu len na samotnú spanilú jazdu. Spolu by nás malo byť okolo 45,“ informoval organizátor podujatia Ondrej Tausberik.

Na spanilú jazdu vyrazia „škodovkári“ približne o 10.00. „Pôjdeme smerom na Divín, kde budeme mať pri miestnom kaštieli prvú zastávku. Vozidlá, samozrejme, budú vystavené a všetci záujemcovia si ich môžu prezrieť. O 11.30 pokračujeme smerom na Lučenec, kam prídeme okolo obeda,“ priblížil organizátor.

V Lučenci majitelia odstavia svoje vozidlá pri Redute a ľudia si ich budú môcť pozrieť až do 14.00. „Potom sa presunieme do Hnúšte, kde bude od 15.00 na Námestí J. Francisciho vyvrcholenie podujatia. Miestne kultúrne stredisko pripravilo sprievodný program a samozrejme, opäť vystavíme naše autá verejnosti,“ povedal Tausberik. Ako konštatoval, v Hnúšti sa zdržia približne dve hodiny a okolo 17.00 h sa vrátia na Látky.

Majitelia historických automobilov zo šesťdesiatych rokov Škoda 1000 MB, nazývaných aj embéčky, vyrazia na svoju spanilú jazdu už v sobotu 9. mája.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM