Rôzne

Lekár Marián Jánoš RADÍ: Pitie "Sava" vás nevylieči, môže byť nebezpečné!

Internet je bezodnou studnicou užitočných informácií. V jeho vodách však nájdeme aj veľké množstvo tvrdení, ktoré sú zavádzajúce a nezriedka aj nebezpečné.

Zdroj: Facebook

Slovenská polícia je aktívna aj na sociálnej sieti Facebook. Okrem svojho tradičného oficiálneho profilu spravuje stránku Hoaxy a podvody – Polícia SR. Prostredníctvom tejto stránky muži zákona poukazujú na rôzne nepodložené a často aj úplne nezmyselné správy, ktoré sa šíria vodami internetu.

Už dlhšiu dobu s políciou spolupracuje aj lekár Marián Jánoš, ktorý vyvracia mýty z lekárskeho prostredia. Nedávno sa pozreli na komunitu „antivaxerov“, ktorým ich teóriu o súvislosti očkovania a autizmu vyvrátili.

Aktuálne sa doktor Jánoš zameral na nebezpečný trend, ktorý už bohužiaľ prenikol aj na Slovensko.

Jedná sa o konzumáciu chloritanu sodného v nízkych koncentráciách, ktorý sa používa ako bielidlo alebo dezinfekcia. Zástancovia tejto nebezpečnej teórie ho nazývajú „všeliekom“.

V prvom rade si treba uvedomiť, že sa nejedná o liečivo. Ako povedal lekár Jánoš, ako liečba sú tieto „doplnky“ absolútne neúčinné. Pri užití citlivým jedincom môže dôjsť k silnej reakcii, ktorá môže skončiť až udusením. Náhrada oficiálnych liečiv takýmto spôsobom môže byť v konečnom dôsledku poriadnym rizikom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM